Konačan dogovor o kampu na Sveticama

Kaptol na dobitku – dobit će od Grada zemljišta ili novac

 Milan Bandic.
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
08.05.2015.
u 13:00

Večernji list u posjedu je izjave između Bandića i predstavnika Nadbiskupije, o rješavanju zemljišta za nogometni kamp. Slijedi dogovor na relaciji gradonačelnik i HNS

Grad Zagreb dat će zamjenske nekretnine ili isplatiti vrijednost zemljišta u novcu u slučaju da bude obveznik naknade u sudskom postupku koji se vodi zbog povrata nekretnine zagrebačkom Kaptolu.

Rezime je to potpisane izjave između gradonačelnika Milana Bandića, generalnoga vikara mosinjora Mije Gorskog i monsinjora Ivana Šaška, sastavljene 27. travnja, o rješavanju zemljišta na Sveticama na kojem će se graditi atletsko-nogometni centar.

Nezavidan položaj

Potpisana izjava za gradonačelnika je riješen problem Svetica koji, kako je sam kazao, nitko nije bio u stanju finalizirati šest mjeseci koliko ga nije bilo – no takva izjava Grad Zagreb stavlja u nezavidan položaj. Sve radi ostvarivanja investicije koju u cijelosti financira Hrvatski nogometni savez, koji od Grada, podsjetimo, tako na korištenje dobiva zemljište za investiciju s komercijalnom svrhom, dok će Grad, ovisno o sudskoj odluci, zbog spora s Kaptolom morati snositi sve troškove.

- Zagrebačka nadbiskupija i Prvostolni kaptol zagrebački ne protive se realizaciji sportsko-rekreacijskog centra na Sveticama, na česticama unutar predviđenog obuhvata. Grad Zagreb obeštetit će Nadbiskupiju za nekretnine koje su bile njeno vlasništvo – piše u potpisanoj izjavi koja je u posjedu Večernjeg lista.

Takav dogovor za gradonačelnika Bandića bio je jedini moguć kako bi se Zagreb izborio za najveću planiranu ovogodišnju investiciju i spriječio odlazak HNS-ova kampa u drugi grad.

– Na sastanku nas je bilo troje i dogovorili smo da tužba ide dalje, a po okončanju spora dat ćemo im zemlju i novac ako izgubimo na sudu, a ako ne, nećemo im dati ništa – kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Traži garanciju

Ono što slijedi dogovor je na relaciji gradonačelnik i HNS, gdje Bandić mora zaštititi gradsku imovinu i od investitora tražiti garanciju da će dio Svetica biti za korištenje osiguran i građanima. – Kad potpišemo ugovor, onda će odluka o Sveticama na glasanje u Skupštinu – jasan je bio gradonačelnik Bandić.

Komentara 26

MA
markomraz5x
15:14 08.05.2015.

van s nogometnim kampom iz centra grada. u nijednom europskom gradu nogometni kampovi nisu u centru grada, što radi cijene zemljišta, što radi stvaranja gužvi. ostavite Svetice građanima, u Zagrebu se ljudi više nemaju gdje rekreirati i Šalata i Mladost su također teško zapušteni i derutni.

FA
fakin2012
14:15 08.05.2015.

a lijepo su govorili godinama da će nogometni kamp u tuheljske toplice?! Otkud sad zagreb?

GE
geler203
16:16 08.05.2015.

Bolje bi bilo da je na Šalati. Bliže je centru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije