nužna sanacija

Klizišta u Jaski odnose vinograde, šteta zasad milijun kuna

Klizište
Foto: ilustracija
19.02.2014.
u 10:37

Zbog posebnosti terena najkritičnije su ceste u brdsko-planinskim područjima, a do klizišta, dubokih i 20 metara, dovela je kiša i otapanje snijega

Kiša i otapanje snijega aktivirali su klizišta i pucanje prometnica i u Jastrebarskome – najkritičnije su prometnice zbog specifičnosti terena u brdsko-planinskom području na Plešivici, Svetoj Jani i Slavetiću.

Štete imaju i vinari jer su nekima klizišta gotovo odnijela vinograde. Tvrtka Ceste Jastrebarsko dovršava sanaciju triju velikih klizišta u Orešju, Prilipju i Gornjim Ivančićima. Neka su klizišta prilično velika pa rupe sežu između desetak i 20 metara.

Neka se klizišta tek otkrivaju. Sanaciju će platiti Jastrebarsko. Procjena je da će štete biti između 500 tisuća i milijun kuna.

>>Golemo klizište u Čučerju – evo zašto se pojavilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije