Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na trgu hrvatskih pavlina

Kultura stiže u Malešnicu: Na programu predstave "Matovilka" i "Tko je ovdje lud?", ali i kultni zagrebački film

Foto: Zagrebački kvartovi kulture
1/7
05.07.2024.
u 12:10

Zagrebački kvartovi kulture pilot je projekt u organizaciji Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, a održava se uz podršku Grada Zagreba

Zagrebački orkestar ZET-a koji će promarširati kvartom te kultni film "Tko pjeva zlo ne misli" otvorit će, između ostalog, trodnevni program koji, u sklopu projekta Zagrebački kvartovi kulture, danas stiže u Malešnicu. Počinje u 19 sati, a pola sata kasnije na programu je i izvedba Grand Hotel Cirkus Cabareta cirkuskog kolektiva Cirkulture i Loop Cirkusa te izvođača Matije Vuletića, Aleksandra Đikića, Tatjane Vuletić i Diane Fureš. Večer će zaključiti kino na otvorenom uz dva filmska klasika, među kojima je i duhoviti kratki film "Moj stan" u režiji jednog od velikana hrvatskog filma Zvonimira Berkovića. Film koji na zabavan način govori o obitelji koja početkom 1960-ih seli u vlastiti stan u novoj zgradi, na prestižnom festivalu u Cannesu osvojio je nagradu žirija za kratkometražni film. Klasik "Tko pjeva zlo ne misli" jedan je od najgledanijih i najpopularnijih hrvatskih filmova u povijesti, pamti se po briljantnoj glumi Mie Oremović, Relje Bašića i Franje Majetića te funkcionira kao svojevrsni povijesni dokument, jer vjerno opisuje život i običaje u Zagrebu i njegovoj okolici 1930-ih godina.

Predstava "Matovilka" u izvedbi skupine Kazališni moljci i produkciji Tvornice lutaka na programu je pak sutra, počinje u 11 sati, a od 18.30 na repertoaru je i Cirkoramina predstava "Čarolija šešira" u izvedbi Ratka Bokića i Ive Frangeša, nakon koje će se održati i radionica cirkuskih vještina za mališane. Atmosferu će u večernjim satima ritmovima jazza podići bend Silver Lining, a večer će, s početkom u 21.15 sati, zaključiti projekcija novog remek-djela "Savršeni dani" njemačkog redatelja Wima Wendersa. U nedjelju će se pak, od 19 sati, guštati uz predstavu-koncert Orkestra Pokoloka u izvedbi Teatra Poco Loco te predstavu "Tko je ovdje lud?", koja počinje u 21 sat, u režiji i izvedbi Marka Torjanca i Natalije Đorđević.

VEZANI ČLANCI: 

Sav program je besplatan, a Zagrebački kvartovi kulture do kraja srpnja te u rujnu stići će i do Sigeta, Srednjaka, Gajeva te Ravnica. Tijekom šest vikenda u sedam će se kvartova održati više od 50 različitih programa uz više od sto izvođača. Koncerti, kazalište za djecu i odrasle, suvremeni cirkus te filmske projekcije na otvorenom privremeno će proputovati kroz zagrebačka naselja te tako njihovim stanovnicima omogućiti neposredan kontakt s kulturnim sadržajem. Zagrebački kvartovi kulture pilot je projekt u organizaciji Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, a održava se uz podršku Grada Zagreba. Sve informacije dostupne su na www.kvartovikulture.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije