Svakom kućanstvu osam kubika mjesečno

Kvartovima bez cijevi Grad plaća dostavu vode

 U Aleji seljacke bune stanovnici jos uvijek nemaju vodu.
Foto: Pixsell
21.01.2015.
u 09:00

Dostavlja se u Sesvete, Gornju Dubravu, Podsused-Vrapče i Brezovicu, gdje ljudi nisu priključeni na vodoopskrbni sustav

Građanima rubnih dijelova Sesveta, Gornje Dubrave, Podsuseda – Vrapča i Brezovice koji nisu priključeni na gradski vodoopskrbni sustav, cisterne Vodoopskrbe i odvodnje ubuduće će dostavljati vodu.

Popis rade predstavnici vijeća

Predloženo je to rješenje problema Grada Zagreba lokalnim stanovnicima koji godinama čekaju na vodu, a po kojem bi se iz proračuna podmirivao trošak dovoza do osam kubika pitke vode mjesečno po kućanstvu. Popis kućanstava izradit će predstavnici vijeća gradskih četvrti.

– Primjereno rješenje predstavlja model po kojem bi Grad Zagreb podmirivao troškove dovoza ograničene količine vode svakom kućanstvu koje na to ima pravo, s tim da je kućanstvo dužno platiti redovnu cijenu isporučene vode – poručili su iz Grada.

Stanari podržali prijedlog

Takvo rješenje prihvaćaju i izravno zainteresirani građani jer su dosad ili sami plaćali cisterne ili su u nekim četvrtima vodu vozili i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava. Sva kućanstva kojima će se dovoziti voda imaju uvjet – da je barem jedan član kućanstva, putem mjesnog samodoprinosa, malih komunalnih akcija ili na drugi odgovarajući način sudjelovao u financiranju gradnje vodoopskrbne mreže na području nekadašnje mjesne zajednice kojem je pripadala adresa prebivališta članova kućanstva. (lk)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije