Umirovljena ekonomistica iz Klaićeve kuha povrtnu juhu, a za desert priprema domaći sladoled od banana i vrhnja za šlag.
Sastojci:
150 g purećeg odreska – 7 kuna
2 komada krumpira – 1,5 kuna
20 dag buče – 1,5 kuna
2 crvena luka – 1,5 kuna
peršin – 2 kune
2 mrkve – 1 kuna
1 celer – 0,5 kuna
1 povrtna kocka – 1 kuna
3 manje banane – 2 kune
1 kiselo vrhnje – 4,5 kuna
vrhnje za šlag – 10 kuna
Postupak:
Sezonsko povrće najbolji je izvor vitamina, a to je vrlo važno umirovljenoj ekonomistici Nadi Rapić koja kuha samo za sebe. Priprema varivo od buče s laganim purećim odreskom ispečenim na naglo. Buču će prvo naribati te je kratko dinstati na luku, posoliti i dodati vrhnje te, kad je varivo gotovo, nasjeckanog peršina.
Za predjelo priprema povrtnu juhu od luka, mrkve i celera koje će nasjeckati i staviti da se krčkaju, a u sve će ukuhati jednu povrtnu kocku da juha dobije na snazi. Povrće i voće kupuje uvijek na Dolcu jer to je njezina omiljena tržnica. A za desert Nada si priprema domaći sladoled od banana i vrhnja za šlag. Mikserom će izraditi vrhnje za šlag te u njega dodati banane koje je prethodno samljela blenderom. Smjesu stavlja u manje posudice u zamrzivač.
>>Za vruće dane samo laganija jela i salate