žele da ih se čuje

'Mala nam je penzija, pojede ju brzo Holding...'

'26.10.2013., Zagreb - Zbor prituzbi, koji cine gradjani trece dobi, zapjevali su na stepenicama trznice Dolac. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
28.10.2013.
u 08:19

Na melodije evergreena izvode svoje stihove kojima opisuju položaj i situaciju u društvu i gradu. Na Dolcu imali svoj prvi nastup na otvorenom

Jednog lijepog zagrebačkog jutra Nadi je usfalilo malo putra, pa je krenula na plac. Tramvaj je bio pun i nije imala gdje sjesti.

–Gospodična, mene malo boli kičma, budite ljubazni i dignite se vi - rekla je Nada jednoj djevojci.

– Neću se dizati našminkanim babama - otresito joj je odgovorila mlada sugrađanka. Onda je ušla kontrolorka, a mala je zbrisala u tren oka.

Nada Pejša (58) taj je događaj opjevala u pjesmi \"Oj gospodična\". I nije jedina koja opjevava svoju muku.

\"Danas sam luda\"

U rujnu je, naime, osnovan Zbor pritužbi za sve starije građanke i građane koji se žele potužiti na starost i istaknuti na kakve sve probleme nailaze, kreirajući od toga, potom, pjesme \"pritužbenice\". Svoje stihove zatim pjevaju na melodije evergreena poput Felicità, Marijana i Danas sam luda, a takav je neobičan i nadahnjujući repertoar odjekivao u subotu Dolcem i Cvjetnim trgom. Zboru pritužbi to je bio prvi \"open air\" nastup, nakon debija početkom listopada na otvorenju festivala \"Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine\" u Galeriji Klovićevi dvori.

Primaju članove

–Nama je bilo divno, a po reakcijama publike čini se da je i njima bilo zabavno i zanimljivo. Ovdje smo jer želimo da nas javnost čuje, da nam ljudi priđu i kažu što ih sve muči, tišti, smeta ili nervira - kazala je članica zbora, 57-godišnja Jadranka Matanović.

Trenutačno sastav broji 20-ak članova treće dobi koji žele javno govoriti o svome položaju u društvu. \"Mala nam je penzija, pojede ju brzo Holding, plin i struja\", \"Sutra ću opet biti superbaka i peći kolače od jutra do mraka\" samo su im neki od stihova. Svi koji žele s njima pjevati mogu se javiti na mail prituzbenice@gmail.com ili broj 0917994670.

>>Najbolja zemlja za život starijih je...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije