Svježe voće i povrće, prirodni sokovi, med, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, tjestenina s nojevim jajima, maslinovo i bučino ulje te prirodna kozmetika samo su neki od proizvoda za koje svi ljubitelji ekološkog već dobro znaju gdje ih mogu naći.
Sinkovićeva 8 i Mali plac na Tavanu njihova je stalna adresa, a sad će je moći upotpuniti još jednom.
Sok pšenične trave
Terminima u Sinkovićevoj, 8., 15., 22. i 29. studenog, pridružit će se i 19. studenog, a različite zdrave namirnice moći će se nabaviti na Zavrtnici.
– Našim klasičnim i već dobro poznatim subotama pridružit će se i jedna srijeda, kad će se Mali plac održati na novoj lokaciji, na drugom katu prostorija Shock Show Industrije u dvorištu bivše Tvornice Katran, i to pod imenom Mali plac After Work – objasnila je Jelena Mikin, jedna od organizatorica Malog placa. Zajedno s Jelenom Ivom Nikolić ona je, želeći pokrenuti nešto novo, "inspirativno i samoodrživo", krenula s projektom Malog placa, međutim, kako sama kaže, nikad nije zamišljala da će on postati toliko popularan.
– Svake subote kod nas u Sinkovićevoj, u udruzi Tavan, od 11 do 17 sati svoje proizvode izlažu različita obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, kao i ostali mali proizvođači, a interes je jednostavno neočekivano velik – rekla je Jelena Mikin te dodala kako će i ove subote, 8. listopada, Tavan zauzeti sirove slastice, sokovi od pšenične trave, vodeni probiotici, maslac od kikirikija, ali i razne poslastice za kućne ljubimce. A svi oni koji žele kupovati na Malom placu, a to još nisu imali prilike, pri samom ulasku na Tavan moraju platiti godišnju članarinu od pet kuna.
Mjesto druženja
– To je simbolična cijena, a mi tim uplatama pratimo koliko, zapravo, ljudi dolazi k nama – rekla je Mikin te dodala kako će i novi projekt, Mali plac After Work u Katranu, uz podršku ekipe Shock Show Industrije, okupiti brojne lokalne proizvođače organske hrane, i to od 15 do 20 sati. Osim samog mjesta prodaje, istaknuli su iz Malog placa, on je zamišljen i kao mjesto susreta.
– Druženja, kušanja, informiranja, razmjene, sve se to odvija kod nas svakog vikenda i sretni smo što smo postali svojevrsna platforma za povezivanje Zagrepčana s lokalnim proizvođačima – rekla je J. Mikin.