Otvoreno u Oktogonu

Masterchef postao Kralj kobasa

08.12.2015., Zagreb - Kralj kobasa, Mate Jankovic s prijateljem otvorio stand s kobasicama.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
10.12.2015.
u 15:49

Poznati kuhar s poslovnim partnerom Viktorom Božičevićem u bivšem dućanu tekstila u centru radit će kobasice i sendviče. Mate Janković nudi tako krvavice u šlafroku, češnjovku iz pakla...

Za Matu Jankovića nije bilo pretjerane dileme čime se treba baviti. Iako se kobasica kao tradicionalni hrvatski proizvod već godinama nudi u strogom centru grada, to je za Matu bilo to.

– Pa zašto ne? Kobasa je i tradicionalna, jako ukusna, a nekako mi se ne čini da se bilo tko u centru odnosi prema kobasi kako bi trebalo, kaže Janković kojeg i ne treba posebno predstavljati – poznat nam je iz Masterchefa.

Po godišnjim dobima

– Glavno je bilo naći dobavljače koji će nam priskrbiti kvalitetan domaći proizvod. Tako se uz Meat the King na meniju lokala u Oktogonu nalaze i kobase jednog petrinjskog dobavljača koji ima i vlastiti uzgoj i proizvode – govori Mate. Jedina je kobasa koja dolazi izvana bijela – Kralj Thüringena, iz Njemačke. U novom lokalu Kralj kobasa Janković je glavni kuhar, a partner mu je u poslu Viktor Božičević, vlasnik prostora. Ukupno je devet zaposlenih, od čega četiri kuhara.

– Neće ovdje biti samo kobase. Radit će se i gurmanski sendviči, sve u skladu s godišnjim dobima – kaže Božičević.

Ime ne laže

– Ako nam krene, franšizirali smo posao. Imamo veliki interes od prvog dana – govori nam i navodi kako je zanimljiv interijer koji je napravio Filip Gordon Frank, a vizuale Studio Sudar. Autora ima i ime lokala – Kralj kobasa.

– Osmislio ga je naš copywriter Maro Pitarević, a i nama se čini da to ime doista puno ne laže. Na ideju o otvaranju lokala s kobasama na mjestu našeg starog dućana s tekstilom došao sam u razgovoru sa suprugom, a jedina nam je želja za partnerstvo bio Mate Janković – kaže Viktor Božičević. U Kralju kobasa nema ništa industrijsko, povrće kisele sami, ljuti su umaci Volim ljuto, na popisu pića su i Zlatni medo, Zmajsko pivo, vina Coronica. I zato trk na uživanje u krvavicama u šlafroku, kraljevskoj pečenici i češnjovki iz pakla!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije