BIT ĆE U DUMOVCU

Metropola će dobiti sklonište za mačke, Tomašević potvrdio: 'Dokumentacija za izgradnju je spremna...'

Foto: Grad Zagreb
1/3
07.10.2024.
u 15:46

Kada se mačke presele u prostore koji će im u potpunosti odgovarati, prostori u kojima su sada, moći će se prenamijeniti za smještaj drugih kućnih ljubimaca poput kunića, zamoraca i hrčaka

U metropoli će u iduće dvije godine izgraditi sklonište za mačke. Nalazit će se u sklopu Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu koji je, inače, dio zagrebačkog Zoološkog vrta, a to je potvrdio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na Europskom trgu povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja na Europskom trgu.

– Građevinska dokumentacija za izgradnju skloništa za mačke je pripremljena. Uskoro se pokreću postupci nabave. Vrijednost tog objekta s opremom koji nedostaje Skloništu u Dumovcu, je oko tri milijuna eura – kazao je gradonačelnik Tomašević.

Mačke, inače, trenutačno u Skloništu nemaju odgovarajuće smještajne kapacitete, a neke su prostorije prilagođene za njihov smještaj. Kada se mačke presele u prostore koji će im u potpunosti odgovarati, prostori u kojima su sada, moći će se prenamijeniti za smještaj drugih kućnih ljubimaca poput kunića, zamoraca i hrčaka.

VEZANI ČLANCI:

Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja u Zagrebu organizirali su Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba.

Komentara 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
15:53 07.10.2024.

zenf: djeca NE, živine DA...... Šteta kaj ne nosi npr. odelce u duginim bojama, za potpuni dojam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije