OVO SU DETALJI

Metropola će osigurati besplatne aktivnosti za oko 500 najmlađih Zagrepčana: 'Želimo financijski rasteretiti obitelji'

Pixabay
02.08.2024.
u 12:20

Poseban fokus projekta je na uključivanju djece u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti

U okviru pilot-projekta "SPARK – sviraj, plivaj, gledaj zvijezde!" Zagreb će osigurati besplatne sportske, edukativne i kulturne aktivnosti za ukupno 500 djece u nadolazećoj školskoj/pedagoškoj godini, javljaju iz Grada. Projekt je namijenjen djeci predškolske dobi i djeci nižih razreda osnovne škole. 

"Želimo financijski rasteretiti obitelji kako bi se što više djece uključilo u izvannastavne aktivnosti. Poseban fokus projekta je na uključivanju djece u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Sport, kultura i obrazovanje trebaju biti dostupni svima", navela je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba. 

Aktivnosti će se provoditi kroz tri programa, dodaju iz Grada, a jedan od njih je umjetničko-radionički ciklus "Radost iz Ribnjaka". Program je to glazbeno-lutkarskog stvaralaštva u organizaciji Centra mladih Ribnjak za ukupno 300 djece, 200 predškolaca i 100 osnovnoškolaca. Osim toga, bit će organizirana i "Mala škola plivanja" za plivače-početnike u organizaciji Ustanove za upravljanje sportskim objektima na tr gradska bazena, u 10 grupa sa 135 djece. Isto tako, održat će se i edukativni program "Astronomija za najmlađe" u organizaciji Zvjezdarnice Zagreb za ukupno 60 djece. 

VEZANI ČLANCI:

Uspješnom prijavom na "Javni poziv pilot projekta za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole", raspisan od strane Ministarstva demografije i useljeništva, Grad Zagreb je osigurao 100.000 eura za provedbu projekta. Kako bi se osiguralo sudjelovanje što većeg broja djece, Grad će za tu namjenu izdvojiti dodatnih 100.000 eura iz gradskog proračuna.  

FOTO Tomašević i izaslanici došli na Mirogoj: Položili vijence i zapalili svijeće za hrvatske branitelje

1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije