3. i 4. rujna

Miriše po jajima, a nema ih: Novi hit je veganska kajgana, a možete je probati na ZeGe Vege festivalu

Prijatelji životinja
17.08.2021.
u 15:33

Novi proizvod ispunio je sva naša očekivanja: dovoljno je samo otvoriti paket i uživati u ukusnom obroku punom bjelančevina i bez kolesterola. Posebno smo zadovoljni što će premijeru doživjeti na ZeGeVege festivalu 3. i 4. rujna -  ističu iz udruge Prijatelji životinja.

Tofu se razmrvi na ulju, a kombinira se s kurkumom radi boje i crnom soli, koja miriše po jajima. Tako se radi veganska kajgana, koju dosad nije bilo moguće pronaći u Hrvatskoj, no danas je ovaj obrok sada dostupan, na što su Prijatelji životi ponosni. Ova kajgana od tofua nastala je u sklopu njihova projekta "Proizvodimo održivo, jedimo zeleno", kojim su  domaće proizvođače potaknuli da proizvedu i plasiraju na tržište nove veganske proizvode, a na putu do toga pomogli im savjetovanjem, davanjem ideja, pa čak i imenovanjem proizvoda. 

- Mnogima je nezamislivo da kajgana može biti bez jaja, a sličnog okusa, teksture i još lakšeg načina pripreme. Govoreći o veganskim fritatama, kajganama ili omletima, najčešće podrazumijevamo kajganu od tofua ili omlet od slanutkova brašna. Novi proizvod ispunio je sva naša očekivanja: dovoljno je samo otvoriti paket i uživati u ukusnom obroku punom bjelančevina i bez kolesterola. Posebno smo zadovoljni što će premijeru doživjeti na ZeGeVege festivalu 3. i 4. rujna -  ističu iz udruge Prijatelji životinja.



Cilj projekta je ostvarivanje i jačanje suradnje hrvatskog poljoprivrednog sektora fokusiranog na proizvodnju biljnih proizvoda te promocija i povećanje vidljivosti biljnih proizvoda i održivog načina prehrane. Projektu je potporu dalo i Ministarstvo poljoprivrede. „Proizvodimo održivo, jedimo zeleno” uklapa se u prioritet Europske strategije za pametan i održiv rast te promicanje rastuće ekonomije biljne hrane koja neusporedivo manje zagađuje okoliš, štedljivije iskorištava prirodne resurse, spašava milijarde životinja i zdravija je.

Prijatelji životinja pozivaju sve da dođu na ZeGeVege festival, saznaju koji će ostali proizvodi biti proglašeni najinovativnijim veganskim proizvodima i uvjere se da za baš sve obroke koje su navikli konzumirati postoje jednako ukusne inačice, koje su zdravije i mogu zaustaviti klimatske promjene. Na ZeGeVege festivalu naći će se i već poznati popularni proizvodi poput Stelline kobasice i vege finih ćevapčića, ali i inovacije poput veganskog meda, kremšnita od batata, trave za mačke pod simpatičnim imenom "Klice za mice", pesta s koprivom, kao i mnoštvo drugih veganskih proizvoda na stotinu štandova i u restoranima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije