Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KRILIMA ZNANJA

Mladi intelektualci postigli iznimne uspjehe na državnim natjecanjima: Dodjela priznanja najboljim učenicima u Svetoj Nedelji

26.06.2024.
u 11:35

Svetonedeljski učenici, a ujedno i njihovi mentori primili su priznanja za izvanredne uspjehe na državnim natjecanjima u protekloj školskoj godini.

Natjecanja već u ranoj dobi služe kao poticaj na daljnje učenje i osobni i profesionalni razvoj, a uz to pružaju priliku učenicima da pokažu svoja stečena znanja i vještine. U tom području je ova školska godina za osnovnoškolce s područja Grada Svete Nedelje bila iznimno uspješna pa je tako jučer održana svečana dodjela priznanja učenicima i njihovim mentorima u Gradskoj vijećnici pod sloganom „Na krilima znanja“. Odličja su uručena onima koji su ostvarili izuzetne rezultate na državnim natjecanjima što uključuje osvojeno jedno od prva tri mjesta, ali i samo sudjelovanje na natjecanju. 

Priznanje za izvanredan uspjeh u školskoj godini 2023./2024. zaslužile su Magdalena Gabriša, Franka Brković, Dora Dobovičnik i Sara Rački koje su rasturile na 66. Natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske u kategorijama od petog do osmog razreda. Također, nagrade su dobile i Tena Herak zbog uspjeha na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika, Ana Markoljević za osvojena visoka mjesta na državnim natjecanjima iz matematike i informatike te Viktorija Gašo Kasik za Državno natjecanje iz biologije. Na popisu je i srednjoškolac Marko Markoljević koji je osvojio 2. mjesto na državnoj razini natjecanja iz biologije.

VEZANI ČLANCI:

Posebna priznanja i zahvalnost iskazana su mentorima koji su bili uz učenike na njihovom putu do postizanja ovih značajnih rezultata. Zahvalnice su dobili profesori mentori Tihomir Seničar, Irena Stojanović, Petra Markanović, Gordana Kalanj Kraljević i Marijana Sugović. Samoj dodjeli prisustvovali su Zvonimir Markić, ravnatelj Osnovne škole Sveta Nedjelja i ravnateljica Osnovne škole Vladimir Deščak, Petra Markanović čije škole pohađaju nagrađeni učenici.

"Kroz pružanje podrške, resursa i priznanja, možemo  stvoriti okruženje koje potiče rast i uspjeh svakog učenika. Naša je odgovornost kao zajednice da osiguramo da svi učenici imaju priliku iskoristiti svoj puni potencijal i postati lideri budućnosti“, rekao je prilikom dodjele gradonačelnik Dario Zurovec.

VIDEO: Posjetili smo gradilište Cibonina tornja: U obnovu simbola Zagreba uloženo je 10 milijuna eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije