Pozlilo mu

Mladi rukometaš umro treneru na rukama, obitelj i kolege u šoku

tomislav bendra (1)
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/4
13.10.2011.
u 11:03

U Brckovljanima pokraj Dugog Sela za uobičajenog treninga na školskom igralištu mladom je sportašu pozlilo, nakon čega se srušio na tlo, izgubio svijest te preminuo.

Mladi rukometaš, 15-godišnji Tomislav Bendra iz Brckovljana pokraj Dugog Sela preminuo je sinoć oko 23 sata nakon što mu je pozlilo na treningu. Mladi se sportaš srušio na tlo i izgubio svijest na školskom igralištu pred suigračima i trenerom Danielom Marićem koji je odmah reagirao. Pružio mu pomoć te pozvao liječnike, no nije mu bilo spasa.  Po dolasku na teren djelatnici hitne medicinske pomoći netom prije ponoći konstatirali su smrt.
Majka Marina, koja je u redovito vrijeme pri kraju treninga dolazila po sina kako bi ga odvezla kući, umjesto razdraganog dječaka koji je uživao u rukometu zatekla je beživotno tijelo svoga Tomislava na nosilima hitne pomoći.

Bez i jednog zdravstvenog problema
Mladi Tomislav osam se godina bavio rukometom koji je obožavao, ali je ipak svoju karijeru vidio u svećeničkom zvanju, na rubu suza prepričala nam je njegova školska kolegica iz 8. a. Ugasla rukometna nada potječe iz obitelji s petero braće i dvije sestre, a želju da jednog dana postane svećenik potaknuo je njegov dvadesettrogodišnji brat Branko, student Bogoslovnog fakulteta koji nam je prepričao zadnje Tomislavove trenutke.

– Došao je jučer uobičajeno razdragan iz škole. Poigrao se s braćom – blizancima Lukom i Dominikom, a zatim ga je sestra Antonija odvezla na trening – kazao je Branko ističući da je prije mjesec dana njegov brat obavio sistematski pregled na kojemu nije ustanovljeno ništa zdravstveno sporno. Na koncu ne bi mogao ni odlaziti na natjecanja, komentirao je Branko dodajući kako je Tomislav volio rukomet, a trenirao ga je zajedno s mlađim bratom Josipom.

I otac Žarko ne vjeruje da više nema njegova Tomislava.

– Javili su nam s obdukcije da nije zarazna bolest, ali više ćemo znati od čega je umro za deset dana – kazao je sav u suzama Žarko Bendra dok je majka Marina pod sedativima i neprestano plače neutješna zbog gubitka sina. U obiteljskoj kući u Brckovljanima okupljaju se rodbina, susjedi i prijatelji malog Tomislava, a posebnu počast odali su mu i njegovi suigrači iz rukometnog kluba "Polet".

Hitna pomoć brzo intervenirala
I ispred Osnovne škole "Stjepan Radić" koju je Tomislav pohađao dan je prožet suzama. Čak je u pomoć pozvan i Centar za krizne situacije Ministarstva obrazovanja. Ravnatelj nam poručuje kako od šoka od sinoć ne spava, jer se i sam našao na licu mjesta.

– Sve se dogodilo u nekoliko trenutaka. Trening je taman počeo laganim rastrčavanjem kada se Tomislav požalio da mu nije dobro. Počeo je posrtati da bi se srušio na zemlju, prepričava ravnatelj škole ističući kako su djelatnici Hitne pomoći i trener Marić doista dali sve od sebe kako bi mladog sportaša oživjeli.

– Čak je i hitna vrlo brzo intervenirala, u roku od deset minuta bili su na školskom igralištu, ali mu nije bilo pomoći – govori ravnatelj dodajući kako je trener Danijel Marić pokušao reanimirati Tomislava, no neuspješno. Umro mu je na rukama, kazao je ravnatelj.

I u O.Š. Stjepana Radića ističu da je Tomislav imao urednu medicinsku dokumentaciju, bez ikakvih problema prolazio je sve liječničke preglede te dodaju da je imao bilo kakvih zdravstvenih teškoća, ne bi mogao ići na natjecanja.

Pokop Tomislava Bendra bit će sutra u 14 sati.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
12:10 13.10.2011.

goreg od ovog nema,mladi andjeo sad ces to sve gledat od odozgo

KA
Karla
12:12 13.10.2011.

Katastrofa i tragedija! Sućut obitelji. Nažalost, sport danas više nije rekreacija i zadovoljstvo nego samo mučenje i teški napor koji ima za cilj samo uspjeh i uspjeh i uspjeh! A rezultat toga su ovakvi tragični događaji.

DU
Deleted user
23:03 13.10.2011.

Jedna tuzna prica. Strahotan dogadjaj. Moju najiskreniju sucut roditeljima i braci. Neka Tomislav pociva u miru Bozjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije