pokušao skriti dokaze i pobjeći

Mladiću koji je usmrtio djevojčicu određen istražni zatvor

Prometna, Branimirova
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
03.10.2015.
u 13:36

Osim zbog izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom i bijeg s mjesta nesreće, tužiteljstvo ga sumnjiči i za sprječavanje dokazivanja

Dinu  P.  (22), koji je 30. rujna oko 22 sata, vozeći pijan, u Branimirovoj ulici  u  Zagrebu,  usmrtio  Lauru  V.  (14),  dok je pretrčavala cestu van obilježenog pješačkog prijelaza, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio  je  jednomjesečni  istraži zatvor. Osim zbog izazivanja nesreće sa
smrtnom posljedicom i bijeg s mjesta nesreće, tužiteljstvo ga sumnjiči i za sprječavanje dokazivanja, jer se nakon nesreće vratio po tablicu koju mu je otpala s vozila. 

Nakon  toga je ponovo pokušao pobjeći, a u bijegu ga je spriječio netko od građana koji su se tamo zatekli.

Prije nego što je doveden  pred  suca  istrage, Dino P. je ispitan na tužiteljstvu, a tamo su ispitani i njegovi prijatelji L.D. (23) i E.D. (20). Njih su dvojica bila s njim u vozilu i šutke su promatrali kako bježi s mjesta nesreće.

Osim toga, poslije  svega  su otišli kući, nikome ne kazavši što se dogodilo, a šutnja je potrajala do sljedećeg jutra kada im je na vrata pokucala policija.

Zbog toga su kazneno prijavljeni zbog sprječavanja dokazivanja i neprijavljivanja kaznenog djela, no tužiteljstvo nije tražilo da se uodnosu na njih odredi istražni zatvor.

>>Prijatelji pijanog vozača šutke gledali kako Dino P. bježi nakon što je autom udario Lauru (14)

>>'Zadnje mi je rekla: Brzo ću doći. Idemo samo na pizzu'

Komentara 2

PO
ponor
15:02 03.10.2015.

Mlad je, šokiralo bi i mnogo starije. Ne opravdavam što je pripit vozio, da nije možda bi prije reagirao. Pješaci bi isto tako morali shvatiti da ih se u tamnoj odjeći, a pogotovo na cestama gdje se izmjenjuju tama i i polutama ne vidi, Branimirova u Dubravi je brza cesta, nju se ne pretrčava. Žao mi je svih 6.

Avatar mg940
mg940
15:10 03.10.2015.

Nažalost, događaju se takve stvari u USA bi dobio 20+godina zatvora i liječenje od alkoholizma, a možda i zabranu upravljanja motornim vozilima, kod nas 12 mjeseci uvjetno i gotovo, fućkaš jedan da ne velim minimalno 2 uništitena života

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije