U posljednjih godinu dana u centru grada otvoren je niz restorana s burgerima, azijskim jelima i salatama, a ljubitelji takve hrane sad će se osladiti i na samom Trgu bana Jelačića.
Odmah "ispod sata" otvoren je restoran Wok&Burger, koji ponudom triju kuhinja, kako ih je koncipirao akademik kulinarstva Branko Ognjenović, namjerava zadovoljiti svačije nepce.
– Pokušavamo pomiriti nepomirljivo. Recepti su okusom prilagođeni našim nepcima, nije ekstremno ljuto, nema pojačivača okusa, glutaminata... vođena je briga da brza hrana bude prilagođena tempu života, a opet da sadržava sve potrebne hranjive tvari – objašnjava Ognjenović koji je recepte za Wok&Burger osmislio kao vanjski suradnik restorana, pod okriljem svoje tvrtke Majstor Kuhar.
Prostor je od 450 kvadrata na dvije etaže i s vanjskom terasom, a Emira Čustović, menadžerica projekta, ističe da se pri uređenju nastojalo da izgleda urbano i europski.
– Imamo tri odvojene kuhinje za sve tri vrste jela, kao kuća s tri stana i zajedničkim izlazom u kojem se različiti sustanari dobro slažu – šali se Ognjenović.
Hamburger se može kupiti već za 7, najskuplji je meni 35 kuna. Cijene su woka, čije sastojke posjetitelji sami biraju, od 25 do 30, salate su 25 kuna. Wok&Burger svaki će dan biti otvoren od osam ujutro do dva sata poslije ponoći.
Volio bi da u Zagrebu bude vise Tradicionalnih kavana po cemu je Zagreb poznat u Europi, a danas ih gotovo nema vise, i pitam se zasto se na glavnom Zagrebackom trgu nemogu pojesti topli Ajgenmahtec, ili slastice poput jabuka uu šlafroku, šmarna, šnenokli, bućnice, štrukli ili orehnjače,makovnjace? Kaj Zagreb morti to nije zaslužil? Dosta vise nametanja tuđih kultura i kuhinja - ko hoce zvakat azijski nek ode na Tajland pa nek zvace Wok kuhinju,ili barem u neki Azijski restac, ali ne na Jelačić placu.