Tematska zabava

Najstarijem rock and roll plesaču 92 su godine

rock n roll umirovljenici (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
22.11.2012.
u 13:00

Plesači su se borili za zlatnu ploču i cipelice, a partneri su se birali po “pokretnosti” i imaju li takta

Dom umirovljenika Maksimir u utorak su “preplavili” čageri rock’n’rolla, korisnici svih domova Zagreba, koji su se na jednu večer vratili u mladost.

Svoje su znanje pokazali u sklopu natjecanja u tri kategorije, različitog ritma te vrste muzike, koja je svoj procvat doživjela potkraj pedesetih. Devet plesnih parova, od kojih su neki i bračni te ljubavni, borilo se za zlatnu ploču i zlatne cipelice.

Jesenski susreti

– Ovakve susrete organiziramo svake jeseni, s različitom tematikom, a umirovljenici se vesele kad se mogu družiti na takvoj zabavi – rekla je ravnateljica Doma umirovljenika Jasminka Dlesk-Božić

Plešu cijeli život

Iz zabave se prijavio i najstariji sudionik natjecanja, 92-godišnji Milan Klisović koji, kaže, pleše od 1937.

– Meni ovaj rock ne ide, ja sam u svoje vrijeme plesao valcer i fokstrot, no natječem se jer su me tako molili iz mog Doma “Sveta Ana”, jer znaju da odlazim na plesnjake u klub Zagrebačkih samaca – rekao je Klisović, koji je partnericu odabrao jer je “jedna od rijetkih koja je pokretna i ima takta”. Josip Kovač sa svojom plesnom i životnom partnericom pleše tek tjedan dana, a prijavili su se “rekreacije radi” dok Emil Stanić i Branka Prodanović plešu i u privatnom aranžmanu, a i natječu se gdje i kad god imaju priliku.

– Plesala sam s mužem dok je bio živ, a ljubav prema plesu razlog je što je Emil postao moj stalni plesni partner – rekla je Branka Prodanović. Okupljeni su u pauzama od natjecanja pljeskali i pjevali uz stihove Elvisa Presleya, kojeg je utjelovio njegov zagrebački imitator Steve Morgans, a nakon koncerta stotine njih zauzelo je plesni podij, a plesnjak je zbog dobre atmosfere trajao duže od predviđenog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije