VISOKO ŠKOLSTVO

Najviše mjesta na prirodnim i tehničkim fakultetima

24.07.2002.
u 00:00

* Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu može se upisati još 81 student

Prijave za jesenski upisni rok na fakultete od 2. su do 4. rujna, razredbeni ispiti održavaju se od 5. do 7. rujna, a upisi su od 9. do 12. rujna do 12 sati. Prema neslužbenim i još nepotpunim podacima o slobodnim mjestima na zagrebačkim fakultetima, najviše mjesta zasad je ostalo na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, gdje se na teret Ministarstva znanosti i tehnologije može upisati još 81 student, a uz plaćanje mjesta još ima za 20 kandidata u oba smjera.

Na stručnom studiju Tekstilno-tehnološkog fakulteta u jesenskom roku mogu se upisati još 43 kandidata na teret Ministarstva i 26 kandidata uz plaćanje, a popunjen je samo smjer za studij modnog dizajna.

Na Fakultetu prometnih znanosti mjesta ima samo za studente koji će sami plaćati studij, pa se ukupno može upisati još 113 kandidata, a za izvanredne studente slobodna su još 73 mjesta. Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije mogu se upisati još 72 studenta na teret Ministarstva, 60 kandidata konkurira za slobodna mjesta uz plaćanje, a upisati se još može i deset stranih državljana.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u jesen se mogu upisati studenti na smjeru fizike, gdje je ostalo 105 mjesta na profesorskom smjeru na teret Ministarstva, 11 mjesta ima za kandidate koji će sami plaćati studij. Inženjerski smjer na tom fakultetu upisuje 16 redovitih studenata koji ne trebaju plaćati studij, a 34 mjesta ostala su za kandidate koji će fakultet upisati uz plaćanje. Kvota nije popunjena ni na smjeru za profesora matematike i fizike, gdje ima još 27 slobodnih mjesta na teret Ministarstva.

Na Geodetskom fakultetu mjesta ima za 87 izvanrednih studenata, na Grafičkom za 35 studenata koji će studij morati platiti iz vlastitog džepa, dok će za izvanredne studente na tom fakultetu prijamni ispit biti organiziran potkraj godine. Na Hrvatskim studijima ima mjesta za 54 redovita studenta bez plaćanja i 40 za kandidate koji će plaćati studij. Na Hrvatskim studijima popunjeni su samo smjerovi novinarstva i psihologije. Na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu može se upisati još 30 kandidata bez plaćanja i 55 kandidata uz plaćanje na sva tri smjera.

Na Šumarskom fakultetu ostalo je 25 mjesta na drvno-tehnološkom odsjeku za studente koji će sami plaćati studij, na Veterinarskom fakultetu upisati se još može 12 studeneta uz plaćanje, a na Medicinskom fakultetu ima još sedam mjesta za posebne potrebe.

R. Vukadin

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije