Volonterski Oscar

Najvolontera u udruzi Dodir zovu tata, a ‘tek’ mu je 75

Volonterski Oscar
Foto: Žarko BašićPIXSELL
1/6
Autor
Sandra Golemac
25.02.2015.
u 20:56

Gluha je osoba, a rodio se u obitelji koja je čula i nije znala znakovni jezik. Volontiranje ga ispunjava i voli

Slavko Navratil (75) iz Saveza Dodir, za gluhoslijepe osobe, u kojem volontira 18 godina i svi ga već zovu “tata” jer bez njega, kažu, ne prolazi nijedno okupljanje, proslava ili ozbiljan sastanak, ovogodišnji je dobitnik nagrade Volonterski Oskar, koja mu je jučer svečano dodijeljena u prostoru Gradske skupštine.

Gluha je osoba, a rodio se u obitelji koja je čula i nije znala znakovni jezik. Volontiranje ga ispunjava i voli, kaže, druge potaknuti da se izbore za sebe. Intervenor je, što znači da prati gluhoslijepu osobu na mjesta kamo želi ići i usput joj opisuje što sve vidi oko sebe.

Počeo je volontirati u Dodiru kada je shvatio da gluhoslijepi imaju mnogo više komunikacijskih problema nego gluhe osobe kao što je on. Dodao je kako voli kreativne radionice, izlete i blizinu prirode pa sve to želi približiti i gluhoslijepim osobama.

Maja Vuga iz udruge Don Kihot dobila je posebno priznanje za volonterski rad u prošloj godini.

Komentara 1

MA
malena1983
12:05 26.02.2015.

Iskrene cestitke! Jako lijepa priča!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije