UZ POTPORU MATICE ISELJENIKA

Nakon dugo godina u domovini: U Centru za kulturu Trešnjevka nastupa folklorna skupina 'Hrvatski dom' iz Montevidea

Hrvatski dom iz Montevidea nastupa u Zagrebu
Foto: Hrvatska matica iseljenika
1/2
12.09.2024.
u 17:30

Nakon zagrebačkog nastupa, gostovat će i na manifestaciji Vinkovačke jeseni

U Hrvatsku dolazi urugvajska folklorna skupina Hrvatski dom iz Montevidea koja od 1988. godine nije gostovala u domovini. Ovo je njihov prvi dolazak u RH uz potporu Hrvatske matice iseljenika. Stižu te imaju koncert u Centru za kulturu Trešnjevka te nakon toga gostuju na Vinkovačkim jesenima. Po povratku bit će gosti KUD Dučec Mraclin mjestu pored Velike Gorice. Potom se vraćaju u Urugvaj.

Hrvatski dom u Montevideu osnovan je 9. rujna 1928. godine na skupštini na kojoj je sudjelovalo 157 hrvatskih doseljenika. Svrha udruge bila je i ostala širenje hrvatske kulture i tradicije te očuvanje ugleda Hrvatske i njezine tisućljetne kulture u Urugvaju.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije