Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj do 7. lipnja

Nakon dva desetljeća Zagreb proširuje tramvajsku mrežu, Grad traži izvođače radova

Zagreb: Sarajevska cesta
Emica Elvedji/PIXSELL
08.05.2024.
u 10:42

Ovim važnim zahvatom otvara se novi južni ulaz u grad, a u tramvajsku mrežu povezat će se naselja istočnog dijela Novog Zagreba, istaknuo je Tomašević

Grad Zagreb objavio je natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju tramvajske pruge u sklopu projekta izgradnje i rekonstrukcije Sarajevske ulice. Natječaj je objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave, s rokom za dostavu ponuda do 7. lipnja

Planirani zahvat, stoji u priopćenju, obuhvaća izgradnju tramvajske pruge u dužini od 2,25 kilometra od Avenije Dubrovnik do Ranžirnog kolodvora, s četiri tramvajska stajališta te okretištem i objektom ZET-a na jugu kod Ranžirnog kolodvora. Također, za potrebe moguće buduće izgradnje dionice tramvajske pruge u Vatikanskoj ulici, projektom su predviđene skretnice u zoni križanja s Vatikanskom ulicom.

VEZANI ČLANCI: 

– Ovo je prvo proširenje tramvajske mreže u Zagrebu nakon 20 godina i početak ostvarenja još jednog od naših strateških projekata. Ovim važnim zahvatom otvara se novi južni ulaz u grad, a u tramvajsku mrežu povezat će se naselja istočnog dijela Novog Zagreba – podsjetio je gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Radovi na izgradnji tramvajske pruge će se, podsjetimo, izvoditi istovremeno s izgradnjom Sarajevske s dva kolnika te pješačko-biciklističkim stazama s obje strane. Početak radova planira se krajem ljeta, uz očekivano trajanje od 12 mjeseci. Procijenjena vrijednost radova izgradnje Sarajevske ceste s komunalnom infrastrukturom i tramvajskom prugom iznosi 25 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI: 

– Kontinuirano radimo na unapređenju javnog prijevoza. Ovaj tjedan započela je i dugoočekivana rekonstrukcija tramvajskog okretišta Mihaljevac, uz istovremenu izgradnju novog autobusnog terminala, s očekivanim dovršetkom do kraja godine. Unaprjeđenju javnog prijevoza doprinijet će i nabava 60 novih tramvaja od kojih će prvi početi voziti do proljeća sljedeće godine, a možda i ranije. Cilj nam je omogućavanje bolje, kvalitetnije i sigurnije mobilnosti u Zagrebu – dodao je Tomašević. 

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
12:22 08.05.2024.

Napokon. Zivim u blizini 20g, ovo ce biti super. Jos da maknete svinje i krave tko bi nam bio ravan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije