NA PODRUČJU BIVŠE VOJARNE

Nakon više od pola stoljeća: Samobor će dobiti novu osnovnu školu za 440 učenika, projekt je vrijedan 9,7 milijuna eura

Zagreb: OŠ Ante Kovačića dobila je novu dvoranu i četiri nove učionice
Marko Lukunic/PIXSELL
26.06.2024.
u 12:40

Grad Samobor ističe da intenzivno radi na proširenju osnovnoškolskih kapaciteta zbog konstantnog porasta broja stanovnika i sve veće potrebe za upisom djece u osnovne škole

Grad Samobor najavio je danas da nakon više od pola stoljeća čekanja kreće u izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane na području bivše vojarne Taborec. Projekt vrijedan više od 9,7 milijuna eura financira se iz fondova EU-a te je, za gradnju nove obrazovne ustanove, Grad osigurao građevinske dozvole i dokumentaciju.

"Nova škola predviđena je za 20 razrednih odjeljenja i 440 učenika. Učionice će biti raspoređene na tri etaže, s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom u prizemlju te administrativnim prostorijama na katu", priopćio je Grad Samobor nakon potpisivanja ugovora.

Gradonačelnica Petra Škrobot izrazila je zadovoljstvo zbog početka dugoočekivanog projekta u Samoboru."Sigurna sam da će projekt teći prema planu i da ćemo uspješno surađivati na gotovo 10 milijuna eura vrijednom projektu. Od dolaska na vlast, trudimo se maksimalno iskoristiti mogućnosti fondova EU-a, a ovo je potvrda da se trud isplatio", poručila je.

VEZANI ČLANCI:

Grad Samobor ističe da intenzivno radi na proširenju osnovnoškolskih kapaciteta zbog konstantnog porasta broja stanovnika i sve veće potrebe za upisom djece u osnovne škole. U planu je izgradnja sportske dvorane i dogradnja Osnovne škole Milana Langa u Bregani, čime će se stvoriti uvjeti za održavanje nastave u jednoj smjeni i odvijanje sportskih aktivnosti učenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije