Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da ne povjeruješ

Nasjele čak 22 osobe: Smislio domišljatu prevaru i masovno varao Zagrepčane

euri
Pixabay/Ilustracija
27.06.2023.
u 12:45

Iz PU zagrebačke pozivaju, prepoznate li ovakav modus operandi, da to prijavite u najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 jer se sumnja da je 39-godišnjak prevario mnogo više ljudi

Policija je uhvatila prevaranta koji je u sedam mjeseci prevario 22 osobe.  Uzeo im je novac i to na poprilično domišljat način. Iz Policijske uprave zagrebačke dojavljuju kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, a sumnja se da je počinio pet kaznenih djela prijevara te dva produljena kaznena djela. 

Naime, od prošlog studenog pa sve do lipnja prilazio je oštećenim osobama, lažno im se predstavljao kao odvjetnik ili zaposlenik tvrtke te ih dovodio u zabludu kako su mu u automobilu ili uredu ostali zaključani ključevi i osobne stvari zbog čega je od njih tražio novac za taksi kako bi otišao po rezervni ključ.


>>VEZANI ČLANCI: 


Nakon što su osobe povjerovale u njegovu lažnu priču, dale su mu čak do 200 eura. Potom im je lagao kako će ih po povratku do vozila ili ureda nazvati i vratiti novac koji su mu dali, što naposljetku nije učinio, već je na štetu 22 osobe sebi pribavio čak 2330 eura.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljeno je posebno izvješće. Policijski službenici nastavljaju poduzimati mjere i radnje zbog sumnje da je 39-godišnjak možebitno počinio istovrsna kaznena djela na štetu većeg broja građana, a oni to nisu prijavili policiji pa iz PU zagrebačke pozivaju, prepoznate li ovakav modus operandi, da to prijavite u najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 jer se sumnja da je 39-godišnjak prevario mnogo više ljudi.

>>VIDEO: Znate li što znače ove lampice na automobilima?


 

Komentara 19

AV
avangero
13:17 27.06.2023.

Ak si toliki jelen da nepoznatom daš 200 € pa nebi te ni vlastita majka trebala žaliti.

TR
treb
14:15 27.06.2023.

Trik star ko biblija, što je tu jako domišljato. Nekad je "za gorivo", nekad "za taksi" itd.

DU
Deleted user
13:18 27.06.2023.

Pogled u naslov mislio da se radi o stranici možemo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije