Humanitarna akcija

Nini Zecu najveća je želja pobijediti rak i poći u školu

Nino Zec
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
03.07.2014.
u 10:15

Desetogodišnjaku se tumor proširio i odlazi na stalne preglede i pretrage u Zagreb. Obitelj je na izmaku snaga i treba im sva pomoć

Slavio je 3. rođendan, ali nije bio veseo. Trbuh mu je bio napet, oblio ga je znoj i postao je žut. Imao je i bolne grčeve. Kad su ga roditelji odvezli u bolnicu, liječnik je rekao da mu nije ništa. Majka je imala loš predosjećaj i prebacila ga je u Klaićevu.

“Vaše dijete mora ostati u bolnici“ riječi su koje su joj se urezale u sjećanje. Dječaku Nini Zecu dijagnosticiran je tada zloćudni tumor jetre. Sedam godina nakon prve operacije karcinom se proširio, Nino je opet operiran i ide na nove pretrage. Majka ga je upisala u školu, ali ne zna, kaže, hoće li doživjeti trenutak da sjedne u školsku klupu. A to je njegova najveća želja.

–U bolnici je dosadno i ne bih se više vraćao tamo. Hoću ozdraviti što prije – sramežljivo će 10-godišnji Nino.

Osmeročlana obitelj živi u skromnoj kući u Lekeničkim Brežanama i kažu, na izmaku su snaga. Samo otac radi, preživljavaju od 3000 kuna. Teško je, dodaje majka, gledati dijete kako pati i mijenja se zbog silnih kemoterapija.

–Postao je nervozniji, a na spomen Zagreba vidim da bi najradije vrištao – kazala je majka.

Kako bi malo olakšali hrabrom Nini i obitelji, udruga “Zagrebački humanitarci” pokrenula je akciju “Zec”, prikupljanja hrane i drugih stvari, te donacija na žiro-račun HR7623600001102376454 s naznakom Zec, ili se može kontaktirati udrugu na broj 095/5856-788.

Komentara 2

AN
anonimus09
20:07 04.07.2014.

Nazalost moram nesto reci! Ja osobno znam te ljude,i nemam protin nikog nista,ali jedino kog zalim u toj obitelji je sam Nino! Njegovi roditelji iz godine u godinu skupljaju na takav nacin novce,te ajmo reci trose sami na sebe,kupujuci svako malo nove mobitele,laptope,lcd plazme,i da ne nabrajam dalje...zalosno je to da se takve stvari desavaju posto im je sin bolestan,a oni trose na takve gluposti,zato kazem ne zalim ni jednog od njih,nego samo malog Ninu,koji je zaista jak djecak,i borac,nezamislivo je kolko je on toga prosao u zivotu zbog te bolesti! svaka cast i njegovima sto ga vode po tim bolnicama,i muka im je svima od toga,znam da zele njemu bolje,ali ne razumijem zasto se trose novci na te silne gluposti,a ne na njegovo ljecenje,za ljekove,za oporavak! mislim stvarno nemam rijeci! ljudi doniraju novce za njega,a oni rade takve gluposti! oprostite,ali iznio sam samo svoje misljenje! mislim da to nije u redu !

EP
epulon
17:02 03.07.2014.

Drži se Nino i nedaj se. Sve najbolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije