nesporazum ili?

"Nisu mi dopustili da djecu do banke preveze dizalo"

23.03.2015., Zagreb - Katarina Kutlesa Sarkovic s dvoje djece ispred banke. Photo:Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
24.03.2015.
u 11:00

Iz PBZ-a poručuju kako se u nekim situacijama platformom za osobe s invaliditetom mogu koristiti i stariji i majke s djecom u kolicima

Do ulaza u poslovnicu ima više od 15 stepenica koje su mladoj majci Katarini Kutleša Šarković prava prepreka svaki put kada treba doći u Privrednu banku u Lastovskoj ulici.

U subotu joj je, kaže, kap prelila čašu. Ima dvoje male djece, jedno od 18 mjeseci koje vozi u dječjim kolicima i drugo od gotovo tri godine.

–Ne mogu sama nositi kolica uza stepenice pa svaki put moram ovisiti o tuđoj pomoći. No, to ne bi bilo sporno da ova poslovnica nema dizalo za osobe s invaliditetom za koje sam zamolila da mi se omogući da ga koristim, ali djelatnici su me odbili. Rekli su mi da im je naređeno da dizalo mogu koristiti isključivo osobe s invaliditetom. Pa to je nečuveno - poručila je Kutleša Šarković.

Dodala je kako to smatra diskriminacijom, jer bi se korištenje toga dizala, kaže, trebalo omogućiti svima koji se otežano kreću pa i trudnicama i majkama s malom djecom.

Iz Privredne banke Zagreb, naime, poručuju da im je žao što je došlo do navedenog nesporazuma.

–Platforma za prijevoz invalidnih osoba kod ulaza u poslovnicu je prvenstveno namijenjena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti te se u određenim situacijama njome mogu koristiti i druge osobe koje imaju smetnje pri kretanju, stariji ljudi, trudnice i majke s malom djecom u kolicima - istaknuo je Dražen Dumančić iz Uprave za korporativne komunikacije PBZ-a, na što je mlada majka komentirala da nije istina kako je samo došlo do nesporazuma toga dana, jer u istu poslovnicu često dolazi i ista joj se situacija dogodila već više puta.

Komentara 1

TE
teo2012
11:58 24.03.2015.

iz banke lazu.mojoj suprugi se to isto desilo vise puta.ustvari svaki put kad bi zatrazila koristenje dizala.a posebno dolazi do izrazaja drsko ponasanje gospodina na slici u pozadini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije