u ponudi 79 stanova

Nova šansa za stan u Jelkovcu - evo koja je cijena najma

12.12.2013., Zagreb - Stambeno naselje  Sopnica Jelkovec.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpić/Pixsell
13.11.2015.
u 14:12

Na sedam dosadašnjih natječaja Grad je u Jelkovcu iznajmio 903 stana i mjesečno od najamnine zaradi 175 tisuća eura.

Zagrepčani koji nemaju svoje stanove mogu unajmiti jedan od 79 stanova u naselju Novi Jelkovec od Grada Zagreba za mjesečnu cijenu od 1100 kuna za jednoipolsoban stan od 49, do 1900 kuna za peterosoban od 107 kvadrata.

Kome prednost

Riječ je o stanovima u kojima su donedavno stanovali drugi podstanari koji su u najam ušli na ranijim natječajima, no otkazali su najam.

– Građani su ili riješili stambeno pitanje na drugi način ili više nisu mogli plaćati najam pa su prekinuli petogodišnje ugovore. Nakon što smo prikupili više stanova, otvorili smo novi natječaj – kazali su iz Grada.

Natječaj je raspisan jučer, a svi zainteresirani mogu se prijaviti u roku od 15 dana.

Osnovni uvjet je da osobe imaju prebivalište na području Zagreba te da nemaju riješeno stambeno pitanje ili nemaju adekvatan stan.

Prednost pri sastavljanju liste imat će samohrani roditelji, branitelji, osobe s invaliditetom te žrtve nasilja.

U ponudi je u ovom naselju 79 stanova različite veličine, i to 4 jednosobna, 9 dvosobnih, 29 dvoipolsobnih, 10 trosobnih, 17 troipolsobnih. 8 četverosobnih te dva peterosobna stana.

Mjesečna najamnina za stanove do 60 kvadrata iznosi 64 eura plus 1,6 eura po kvadratu, za stanove od 60 do 100 kvadrata 92 eura plus 1,40 eura po kvadratu, a za one veće od 100 kvadrata 108 eura plus 1,20 eura po kvadratu.

Ugovor na pet godina

Dosad je provedeno sedam javnih natječaja na kojima su 903 obitelji unajmile stanove u Jelkovcu te svakog mjeseca Gradu uplate 174.867 eura.

– Svi stanovi daju se u najam na određeno vrijeme, na rok od 5 godina, a ugovor se može produljiti na isti rok ako najmoprimac podnese zahtjev i dokaže ispunjavanje uvjeta – kazala je Jasminka Lukač, pročelnica za imovinu grada.

Uz stanove za najam, u Jelkovcu je i 926 tzv. socijalnih stanova za koje siromašni građani plaćaju mjesečni najam od 2,70 kuna po kvadratu stambenog prostora.

Komentara 31

AN
Antifašist
23:15 13.11.2015.

Megalomanski projekt plaćen novcem Zagrepčana koji samo stvara gubitke, opet Zagrepčanima. Urbanistički promašaj izgrađen prostoru bivše svinjogojske farme primjer je kako se ne trebaju planirati i graditi stambena naselja. Naselje je funkcionalno i fizionomski odvojeno od Zagreba pa treba trošiti sredstva da bi ga se povezalo. Zbog katastrofalno slabe prodaje stanova, pale su cijene, a Grad getoizira određene socijalne skupine u prazne stanove. Sve u svemu poraz upravljanja na račun građana.

TH
than
02:35 14.11.2015.

Jelkovec je promasen. Ispada Sveta Klara daleko skuplja sa daleko losijim stanovima, ali je blize centru pa ide. Kome se tamo svidja, ok, o ukusima se ne raspravlja, ali generalno promaseno ulaganje po meni... Nije niti cudo sto je dosta ljudi otislo i oslobodilo toliko stanova.

GE
geler203
19:17 13.11.2015.

Neznam tko vas plaća za hvalospjeve kvarta kojega Sesvećani a i drugi zovu "geto". Loše izvedeni radovi, poplave u podrumima, prokišnjava na gornjim katovima, stanovi u raspadanju, zidovi pucaju, između spojeva zgrada curi voda, krađe podruma i garaža, plinski bojleri na najjačem nemogu zagrijati radijatore, puše okolo prozora i vrata balkona, pločnici puni psećih go*ana, zapišani i za*rani prolazi. Povezanost sa gradom je uredu. Zik2222, gdje si vidio parkove, to su uglavnom livade i ograđeni prostori škole ili vrtića. R00kie, djelomično opravdano? Ako stanuješ u kvartu onda si primjetio ili čuo da gdje god je bilo kakvog željeza (mreže preko odvoda) nema ih pokradeno, pokradene mlaznice sa crijeva protiv požara, u nekim zgradama su sa stubišta rukohvati odrezani i nestali a i u nekim stanovima koji su čuvani nestali su radijatori. Dođite u Novi Jelkovec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije