Je li to dovoljno?

Nove 23 \"oaze\" za slobodno šetanje pasa

pas ljubimac psi
S.Berger
23.04.2012.
u 08:31

Grad Zagreb povećao je broj površina za vođenje kućnih ljubimaca bez nadzora. Gornja Dubrava ima ih čak 10.

Kućnih je ljubimaca sve više pa je Grad Zagreb povećao broj površina na kojima ih građani mogu slobodno izvesti u šetnju. Tako psi odsad, umjesto na 43, mogu bez povodca biti na 66 lokacija. No i to se čini nedovoljnim jer četiri kvarta – Donji grad, Podsljeme, Brezovica i Peščenica-Žitnjak – imaju samo jednu površinu s dopuštenom slobodnom šetnjom pasa, dok ih Gornja Dubrava ima čak deset.

Ograničenja

I obje su obale Save “oaze slobode”, a sve će površine biti i posebno označene.

– Odobrena je površina nedostatna – smatra Marijan Oljica, predsjednik GČ Donji grad, čiji stanovnici pse smiju šetati samo na dijelu zelene površine Krešimirova trga.

– Svojedobno smo baš nju i tražili, naveli mogućnost i drugih, da ih Ured za poljoprivredu sam odredi. Odobrili su samo tu jednu i sad smo tražili uvrštavanje lokacija kao što su Svačićev i Marulićev trg, kako građani ne bi morali hodati s jednog kraja četvrti na drugi – dodaje Oljica.

Luka Oman iz Društva za zaštitu životinja smatra odluku o određivanju površina nepravednom.

– Te su površine određene jer neki građani ne skupljaju izmet za psima i to treba kažnjavati individualno, a ne da se psima zabranjuje pristup zelenim površinama. Protiv smo kolektivnog kažnjavanja zbog postupaka neodgovornih. Ispada da je svaka travka i bandera zaštićena – kaže Oman.

Više se neće označavati površine na kojima psi ne smiju biti bez povodca jer, kažu iz Ureda za poljoprivredu, takve ploče brzo nestanu!

Odmah u Dumovec

Inače, novost je i da će životinje biti o trošku vlasnika odvedene u sklonište u Dumovcu ako su u šetnji uočene bez nadzora. Ipak, to ne znači da će vam komunalni redari i hvatači odvesti psa šećete li ga bez povodca tamo gdje se ne smije.

– Ta je odredba bila i prije, nije to ništa novo – uvjerava Goran Bošnjak iz Komunalnog redarstva te dodaje da vlasniku slijedi prekršajna prijava nalazi li se blizu psa koji nije pod nadzorom.

Za šetnju psa na nedopuštenim površinama bez povodca ili nadzora i neskupljanje izmeta kazne su od 600 do 1000 kuna.

Komentara 5

ME
Medici
09:37 23.04.2012.

Znam da će me sada velika većina popljuvati ali briga me. Meni je ovo sramotno. Rijetku su vlasnici koji se brinu za čistoću okoliša \"iza svojih kućnih ljubimaca!\". Dok su dječja igrališta sa škripavim ljujačkama, starim i uneređenim pijeskom, vrtići prenatrpani i da sada ne nabrajam u nedogled..uređuju se šetnice za pse..sramota. A kada dotrči pas bez brnjice i bez \"lajne\" i kada mi vlasnik kaže\"neće vam on ništa\"...Poludim. A sada navalite sa minusima. Hvala.

GA
gangyy
10:40 23.04.2012.

pljuv..pljuv..pljuvvv......... :P

GA
gangyy
10:42 23.04.2012.

Medici popljuvana!!!!! ajd još jedan PLJUVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije