Pružni prijelaz Radovi na opasnom dijelu

Nove ograde i signalizacija u Osječkoj ulici

03.11.2014., Zagreb - Na pruznom prijelazu u Osjeckoj ulici u tijeku su intenzivni radovi na uredjenju. Osim zamjene signalizacije, u planu je postavljanje pjesackog prijelaza i polubranika kojih do sada nije bilo. Na ovom izuzetno frekventnom prijalazu n
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.11.2014.
u 09:45

Na jednom od najopasnijih pružnih prijelaza na dionici Zagreb – Dugo Selo postavlja se nova prometna signalizacija

Radovi na uređenju pružnoga prijelaza u Osječkoj ulici, jednog od najopasnijih željezničkih prijelaza u gradu na kojem se svake godine bilježe ili izgubljeni životi ili nesreće, napokon su počeli, a njihov se završetak očekuje krajem studenog.

Postojeća cestovna prometna signalizacija tako će se zamijeniti novom, a kako poručuju iz HŽ Infrastrukture, na tome će dijelu biti uređene ograde za pješake, dok će se pješački prijelaz posebno prilagoditi i označiti takozvanim mimoilaznim ogradama.

– Budući da je riječ o prijelazu na kojem se događa dosta prometnih nesreća, ovim radovima, ugradnjom polubranika i mimoilaznih ograda, znatno će se povećati sigurnost sudionika prometa. Radovima će se također prilagoditi pješačka staza preko željezničko-cestovnog prijelaza – poručila je Željka Mirčić iz HŽ Infrastrukture.

Podsjetimo, na ovom izuzetno frekventnom prijelazu nakon velikoga remonta pruge na dionici Zagreb – Dugo Selo omogućena je veća brzina vlakova, do 140 kilometara na sat, no nažalost, brzina je ponovno smanjena jer prijelazi, a između ostalog i navike građana, ne omogućavaju sigurno odvijanje prometa.

Novim uređenjem i ulaganjem, nadaju se u Hrvatskim željeznicama, ipak će osigurati spomenuti prijelaz i osigurati sigurno prometovanje, a za njegovo uređenje u Osječkoj ulici izbrojit će se 450 tisuća kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije