PROMO

Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Zagrebu

TZGZ
Foto: Lice Grada
1/3
24.09.2024.
u 11:24

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i ove godine, već tradicionalno, obilježava Svjetski dan turizma. Tako će se u petak, 27. rujna., održati Smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije, Glazbena kontrola ZET-a, centrom grada će prošetati povijesni likovi, a organizirat će se i besplatni razgledi kako slijedi:

  • Nastanak, zanimljivosti i ljepote Zelene potkove

Vrijeme i mjesto polaska: 11:00 sati, Trg bana J. Jelačića, ispred Centra za posjetitelje

Prijave za sudjelovanje na mail adresu: mandicm06@gmail.com

Foto: Boška i Krešo/Izvor: TZGZ

  • Događaji i osobe koji su obilježili 174 godine ujedinjenja Zagreba

Vrijeme i mjesto polaska: 16:30 sati, Trg bana J. Jelačića, ispred Centra za posjetitelje

Prijave za sudjelovanje na mail adresu: mandicm06@gmail.com

  • Zagreb Time travel - interaktivna digitalna tura

Vrijeme i mjesto polaska: 17:00 sati, Trg bana J. Jelačića, ispred Centra za posjetitelje

Prijave za sudjelovanje na mail adresu: info@zagrebtimetravel.com

Foto: Boška i Krešo/Izvor: TZGZ

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld, ovom je prigodom izjavila: „Povodom Svjetskog dana turizma, ovim putem upućujem iskrene čestitke te zahvalu cijeloj turističkoj industriji, kao i svim sugrađanima, koji zajedno s nama čine Zagreb atraktivnom destinacijom koja osvaja srca posjetitelja. Svjetski dan turizma ustanovljen je 1980. godine od strane Svjetske turističke organizacije (UN Tourism) u spomen na godišnjicu usvajanja statuta te organizacije 1970. godine. Od tada se taj dan obilježava 27. rujna, a mi smo, kao i svake godine, pripremili bogat program koji spaja tradicionalni i suvremeni identitet našeg grada.

Također, pripremili smo i novo izdanje magazina Enjoy Zagreb koji na suvremen i zanimljiv način obrađuje zagrebački stil života s naglaskom na dizajn, kupovinu, gastronomiju i modu. Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula ovo specijalno izdanje s ciljem da ono dočeka posjetitelje grada u hotelima i na frekventnim turističkim lokacijama. U svakom broju se predstavljaju zagrebački dizajneri, umjetnici, obrtnici i ugostitelji koji svojim umijećem, ručnim radom i individualnim pristupom, čine Zagreb idealnom destinacijom održivog turizma. Zagreb je ostvario sjajne turističke rezultate u dosadašnjem dijelu godine, stoga nas veseli da i kroz ovakav časopis možemo pokazati ono ponajbolje iz njegove ponude.“

Ističemo, prijave za razglede grada u petak, 27. rujna su obavezne, a predviđeno vrijeme svakog razgleda je oko dva sata. Detaljne informacije mogu se pronaći u Centrima za posjetitelje TZGZ ili pronaći na: www.infozagreb.hr .

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije