Mališani

Od danas dječji smijeh ponovno ispunjava vrtiće

dijete,vrtić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
01.09.2014.
u 07:30

Nakon srpanjskih upisa u gradskim je vrtićima ostalo još 365 mjesta, a u vjerskim i privatnim ustanovama 521. Cijene nisu mijenjane

Zagrebački mališani danas polaze u vrtiće, a prema podacima Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, u predškolskim ustanovama ostalo je 886 slobodnih mjesta

Nisu ispunjeni svi vjerski i privatni vrtići - ostalo je 521 slobodno mjesto, dok je u gradskim vrtićima slobodno 365 mjesta. Bez mjesta u vrtiću ostali su oni koji na vrijeme nisu predali dokumentaciju, te čije žalbe poput onih da žele u najbliži vrtić, a ne u neki drugi u kvartu, nisu uvažene.

Najveća gužva za upis bila je u Malešnici i Stenjevcu, gdje se planira, kako su najavili iz gradskog ureda, iduće godine otvoriti još jedan vrtić. Cijena vrtića ostat će ista. Tako će obitelji čiji je prihod po članu manji od 2500 kuna plaćati 150 kuna, s mjesečnim prihodom po članu od 2501 do 3500 kuna plaćat će 300 kuna, 450 kuna izdvajat će obitelj koja po članu ima od 3501 do 4500 kuna, a 600 kuna obitelj koja po članu kućanstva ima prihod veći od 4501 kune.

Za socijalno najugroženije vrtić je besplatan

Sva djeca će u vrtić, a ima još stotinjak mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije