Plesni festival

Od Tkalče, Gornjeg grada do Zrinjevca plesat će se swing

swing
Foto: Facebook
24.04.2015.
u 10:30

Swing City Festival počinje danas u 20.30 sati, sutra su radionice i natjecanje, a finale je u nedjelju, kažu organizatori

Centar grada u nedjelju postaje pravi plesni podij za plesače swinga, koji će se za vikend okupiti na Swing City Festivalu.

U 16 sati na ritmove glazbe s početka prošlog stoljeća plesat će u Tkalčićevoj ulici, odakle će krenuti prema Gornjem gradu, spustiti se pored uspinjače opet u centar i završiti ples na Zrinjevcu. Festival počinje danas u 20.30 sati u kafiću Leone Jazzilicious (Zvonimirova 63) s radionicama plesa, a radionice su i za vikend. Učit će se lindy hop, authentic jazz, charleston, collegiate shag, blues i step, uz učitelje iz Velike Britanije, Slovenije i Španjolske. U subotu su radionice od 10 sati u BuenaVista Klubu u Savskoj, navečer je plesnjak u kafiću New York u Radničkoj.

– Bend uživo izvodi glazbu iz starih i onu iz modernijih vremena, s retroštihom. U pauzi će biti natjecanja i nastupi, a plesači će biti u tzv. Jack'n'Jill stilu, gdje oni koji se prijave ne plešu samo s onima s kojima stalno vježbaju, nego mijenjaju partnere – kaže organizatorica Tatjana Mikleušević te dodaje da se kultura swinga počela u Zagrebu razvijati prije nekoliko godina.

– Ljubitelji plešu na svim jazz-koncertima - kaže T. Mikleušević, koja tečajeve drži u bivšem Boogaloou i u Katranu u sklopu plesne škole Jump&Swing. Nakon što se u nedjelju isplešu po ulicama, oprostit će se u kafiću Ritam grada, od 21 sat.

Komentara 3

Avatar Azriel
Azriel
14:49 24.04.2015.

Dragi novinari, kriva slika. Ovi sa slike nemaju veze sa Swing City festivalom!

Avatar Azriel
Azriel
16:32 24.04.2015.

e sad je ispravna slika

Avatar Azriel
Azriel
16:32 24.04.2015.

e sad je ispravna slika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije