Prije dva dana 12 odabranih zagrebačkih chefova prošlo je radionicu u restoranu Dubravkin put, a riječ je o Michelinovom Masterclassu. Ovo je prva radionica ovakvog tipa koju je Michelin organizirao u jednom gradu, a održana je u suradnji sa zagrebačkom Turističkom zajednicom i najpoznatijim svjetskim gastro vodičem Michelin. Radionicu je vodio renomirani chef Riccardo Gaspari, vlasnik i chef restorana SanBrite koji se nalazi u talijanskoj Cortini d'Ampezzo te ponosno nosi Michelinovu zvjezdicu od 2020., a, od nedavno, i zelenu zvjezdicu za održivost.
Direktorica TZGZ Martina Bienenfeld istaknula je kako je gastronomija oduvijek bila dio turizma, ističe ono najautentičnije iz pojedine destinacije te zahvaća mnoge turističke proizvode, potičući kreativnost i poduzetništvo.
>>VEZANI ČLANCI:
-TZGZ je strateški orijentirana prema gastro turizmu te smo u proteklih nekoliko godina ostvarili suradnju s renomiranim svjetskim gastro vodičima; zatim turističkim vodičima i portalima Virtuoso, Expedia, Lonely Planet i Smithsonian; a u kampanji Around Zagreb promoviramo gastronomiju ne samo Zagreba, već i naše okolice, dok kroz kampanju GreenBuzz stavljamo naglasak na održivost, zero waste te lokalne OPG-ove- kazala je Bienenfeld.
U rujnu je u suradnji s TZGZ-om, objavljena i web stranica Delicious Zagreb koja prezentira ono ponajbolje od zagrebačke gastro scene. Uz izbor barova, bistroa i restorana, na stranici se mogu pronaći i recepti zagrebačke kuhinje, kao i prijedlozi gastro obilazaka. Tim sačinjen od profesionalaca – kuhara i sommeliera kreirao je liste svega najboljeg na zagrebačkoj ugostiteljskoj sceni, a svi detalji, s kontaktima i adresama i kratkim opisima odabranih ugostiteljskih objekata, dostupni su na internet stranicama.