Drama

Odvjetnik podstanar neće van, u stanu žive i zaštitari

podstanar
Goran Stanzl/PIXSELL
02.03.2012.
u 08:00

Policija je jučer dolazila tri puta kako bi intervenirala u slučaju iseljavanja podstanaka, vlasnica je kuhinji, a podstanar u dnevnoj sobi

Tri intervencije policije, naguravanje, neriješeni sudski sporovi i teške optužbe kratak su sažetak jučerašnjih događaja u Kukuljevićevoj 18 gdje se Eva Weiss, kako kaže, bori za svoju imovinu i prava. U njezinu stanu od 50-ak kvadrata na šestom katu trenutačno je neželjeni podstanar. Zaraćene stranke na zahtjev vlasnice stana razdvaja zaštitarska služba, a za pomoć obratila se i ministru pravosuđa te predsjedniku države.

Nose protuprovalna vrata

– Ovaj smo stan kupili 2005. i godinu dana poslije iznajmili Drašku Šoću. U ljeto 2009. godine primijetili smo da se režije ne plaćaju pa smo zatražili razgovor s podstanarom, a od tada ne plaća najamninu. Podigli smo onda vlasničku tužbu na Općinskom sudu, međutim, on je reagirao protutužbom te zatražio naknadu od 70.000 kuna za uređenje stana što je odbijeno – kazala je Weiss.

Policija je prvi put intervenirala nešto poslije 10 sati, nakon što je Weiss primijetila da je pred zgradom parkiran kombi iz kojega radnici nose protuprovalna vrata. Tvrdi da je u posljednji trenutak spriječila da se njezin podstanar, s kojim se spori već tri godine, “zabarikadira” u stanu. Odlučila je ostati u nekretnini i noćiti u vrećama za spavanje sve dok sud ne donese odluku.

D. Šoć, inače odvjetnik, na Općinskom je sudu uspio izboriti svoje pravo da i dalje boravi u stanu jer je, tvrdi Weiss, uvjerio suca da je ugovor o najmu prešutno produljen, na što je ona predočila pismo u kojem se pisanim putem raskida ugovor o najmu.

“Tko vas je pustio”

– Sada ispada da se ne može istjerati ni mene ni njega iz stana, no u međuvremenu nemam gdje živjeti. Bojim se da se ovaj slučaj neće riješiti tako brzo. Ali ovdje ću ostati sve do kraja, pa tko prvi odustane – zaključuje 28-godišnja Weiss.

Dok su se ona i njezin dečko “skrasili” u kuhinji, suprotstavljenoj je strani, Šoću sa suprugom i djetetom, ostao dnevni boravak. Odvjetnik, koji inače zastupa i Nebojšu Perunovića u aferi “estradne prostitucije” cijeli slučaj nije htio komentirati.

– Tko vas je uopće pustio i zvao, u ovom ste stanu protupravno – poručio je.

Ključne riječi

Komentara 8

DM
dexter_morgan
23:39 02.03.2012.

u ovoj ananas republici je teško odlučiti tko je gori: gazde ili podstanari gazde koji neće prijavljivat podstanare, ne brinu se o stanu, izbacuju ljude bez otkaznog roka... ili podstanari koji ne plaćaju režije, unište stan, posvade te sa susjedima... bojim se da će stanje biti još gore kada se uvede porez na imovinu, jer će onda svi imati ugovore, a muljatora je previše u ovoj zemlji, a sudovi su smijeh živi ja znam za primjer gdje je podstanar ostavio dug od 10 000 kn za režije, uzimao novac od cimera, on \'kao\' plaćao e-zabom i gazdi davao krivotvorene potvrde - kad su počele stizati ovrhe, jednostavno je nestao

TM
TM
11:17 02.03.2012.

Draga i postena gos.Wess.Drago mi je na Vasoj hrabrosti i upornoscu,i molim Vas da samo izdrezite do kraja.To sto je dosla takova presuda sa Zagrebackog suda mogu si misliti tko ju je presudio kada je novinar napisao da je uspio suca uvjeriti da je on u pravu.Ta ista sudkinja je mene strpala do groba ali me nije jos zakopala.To je nesto nevjerojatno kako nasi suci presudjuju-to svijet ne poznaje niti igdje postoji takova sudska praksa.Vama su barem pomogli iz Vecernjrga lista a mene nisu htjeli ni saslusati a jos mi je teze.

AU
autoritet
14:18 02.03.2012.

Zakon štiti lopove i nasilnike, i zapravo je jedini način da se ovakvi izbace van jest da se to uradi silom, bez policije i \"zakona\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije