Za predjelo tuna tartar, wasabi creme fraiche, čips od rižinog papira, za glavno teleća saltimbocca uz pire muškatne buće i umak od kadulje i pečene rajčice, a za desert kolač od tamne čokolade, čokoladni preljev i sladoled od vanilije te kokteli Passion fruit Hugo i Whiskey sour. Sve su to prekrjučer uzvanicima u Oxbo restoranu zagrebačkog hotela Double Tree by Hilton pripremile i servirale vrijedne ruke osoba s invaliditetom u prvom polufinalu gastro natjecanja "Amorova žlica".
Projekt je organizirala Udruga nastanika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) uz potporu tvrtke Zagreb City Hotels koja upravlja hotelim Hilton te Hrvatske provincije Sv. Jeronima franjevaca Konventualaca. Udruga UNUO vreć se više od 13 godina bavi inkluzijom osoba s invaliditetom na tržište rada i sve segmente društva te senzibiliziranjem javnosti o njihovim problemima.
U stručnom žiriju sjedili su voditelj Davor Meštrović, chef Damir Tomljanović i glazbenik Bojan Jambrošić, a svi sudionici i posjetitelji uživali su u odličnoj atmosferi punoj dobrih vibracija. Natjecanje se održavalo u kategorijama priprema hrane, priprema koktela i servis. Bilo ej to prvo od šest polufinala, a sudjelovale su osobe s invaliditetom iz čitave Hrvatske, kazao je Vedran Habel, profesionalni kuhar i osnivač Udruge UNUO.
-Bilo je fantastično! Svi smo presretni; naši štićenici, zaposlenici Hotela Double Tree By Hilton, gosti ručka - rekao je Habel. Finale natjecanja, dodaje, održat će se u prosincu na Svetom Duhu u Crkvi Sv. Antuna Padovanskog, a cilj projekta je prikupiti sredstva za stavljanje u pogon velikog šatora u kojemu bi se štićenici udruge mogli nastaviti eduicrati i vježbati svoje ugostiteljske vještine.
vrhunska prezentacija