ZAGREBAČKA POLICIJA

Otkriveno što je sumnjivi bijeli prah kojeg su prijavljivali Zagrepčani

Nepoznati bijeli prah pojavio se na nekoliko lokacija kod tržnice Prečko
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
17.02.2020.
u 19:16

"Provedenim vještačenjem ni u jednom od uzoraka nije utvrđena prisutnost bilo kakvog otrova ili pesticida već je riječ o brašnu", stoji u priopćenju PUZ-a.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak kako je utvrđeno da je sumnjivi prah, koji su prijavljivali građani na zapadnom dijelu Zagreba, ipak brašno.

"Provedenim vještačenjem ni u jednom od uzoraka nije utvrđena prisutnost bilo kakvog otrova ili pesticida već je riječ o brašnu", stoji u priopćenju PUZ-a.

Policija je sumnjivi prah dostavila na toksikološko vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'.

Iz PUZ-a navode kako su još 8. i 9. veljače zaprimili više dojava građana koji su iskazali bojazan da je sumnjivi prah, koji su uočili u parkovima i ulicama zapadnog dijela Zagreba, štetan za životinje.

 

Komentara 6

DU
Deleted user
19:55 17.02.2020.

super... još da utvrde tko ostavlja smeđe smrdljive hrpice za svojim pesekima po parkovima i ravnoteža je postignuta...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:14 18.02.2020.

Dakle u glavnim opisima rada policije, uz hvatanje pijanaca i prebrzih vozača, na visoko treče mjesto prioriteta, popelo se snifanje i skupljanje brašna po parkovima između pseće pišake i kakice. Strašno. Volim životinje, uvijek sam ih imao, od mačaka doo krava i konja i volim ih. Ali ne razumijem ove "ponosne" vlasnike pasa i mačaka po gradu, koji, da bi liječili svoje osobne frustracije, - na neki naćin ipak muče te svoje živine. Bog je stvorio životinje za prirodu i travu, a ne za asfalt. I onda naravno, svi u parkić za djecu i udri laprdati kako je život težak, a peseki reže jedni na druge, kakaju, pišaju, a mali pelenaši, fino po tome pužu, trpaju u usta i fino su alergični. Francika, kak je tvoj krokodil Kroki danas? Joj Štefica, znaš, malo mu je muka. Od kak smo iz kuće sa jacuzzijem preselili u SuperAndriju na 14 kat, malo mu je premala kada i muči ga pritisak u glavi. Normalo? Da, hvala.

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
23:27 17.02.2020.

Neki dan sam uočio smrdljivu žutu tekućinu kod ulaznih vrata. Odmah sam zvao Policiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije