Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBPARKING Poglavarstvo donosi novi cjenik za parkiranje u prve tri zone

Parkiranje u Zagrebu jeftinije kunu-dvije, cijena garaža ista

29.12.2008.
u 22:48

Nezadovoljstvo visokim cijenama parkiranja, koje su Zagrepčani nedavno pokazali u anketi o zadovoljstvu životom u gradu, ponukalo je gradonačelnika Milana Bandića da u novoj i izbornoj godini cijenu simbolično spusti – jednu kunu.

Četvrta zona 5 kuna
Konačan cjenik parkiranja trebao bi se prihvatiti na sjednici Poglavarstva (utorak). Prema Bandićevu prijedlogu, cijena će se sniziti za kunu po jedinici parkiranja. To znači da će u prvoj zoni ušteda za sat parkiranja biti dvije kune jer će pola sata umjesto osam kuna stajati sedam kuna, u drugoj će jedan sat umjesto osam biti sedam kuna, u trećoj tri kune.

Četvrta zona, s oko tisuću mjesta, koju su prije mjesec dana poglavari proglasili na blatnjavoj, neuređenoj površini na sjeveru omeđenom Antallovom ulicom, na istoku Avenijom Većeslava Holjevca, na jugu Avenijom Dubrovnik, a na zapadu Ulicom Josipa Ressela, zadržat će cijenu od pet kuna za sat parkiranja.

Direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević potvrdio je da cijene ne snižavaju jer su zadovoljni količinom novca u blagajni i želje da obraduju sugrađane u novoj godini, već zbog Bandićeve odluke. Zbog toga će mijenjati planove za iduću godinu.

– Još nismo izračunali koliki će nam gubitak uzrokovati pojeftinjenje, ali sigurno će ga biti. Morat ćemo napraviti rebalans proračuna i novu procjenu planova za iduću godinu – kazao je Kraljević. U skladu s pojeftinjenjem u prve tri zone, snizit će se i cijene parkiranja u garažama. No, neće ih pratiti pojeftinjenje mjesečnog i godišnjeg najma. Valjda su vođe našega grada procijenili da je isplativije da većina garaža ostane poluprazna. I da naplaćuju kazne onima koji se pokušavaju besplatno parkirati po nogostupima i zelenim površinama.

Langić ostaje 27.500 kn
Tako je godišnji najam ostao 5500 kuna, koliko stoji u garaži u Sveticama, do 27.500 kuna, koliko je na Langiću i Ilici 45. Jeftinije je parkirati se u javnim garažama, primjerice u Avenue Mallu. Tamo vozači sat plaćaju osam kuna, a za svaki koji plate dobiju jedan besplatno. Parkirališna su mjesta kod njih uglavnom zakupile tvrtke.


Cijena sata u garažama

7 kn – od 8 do 18 sati
4 kn – od 18 do 8 sati te nedjeljom od o do 24 sata

MJESEČNA CIJENA NAJMA ZAGREBPARKINGOVIH GARAŽA (0-24)
1. Martićeva 69 – 700 kn
2. Palmotićeva 25 – 2000 kn
3. Ilica 45 – 2500 kn
4. Petrinjska 59 – 2000 kn
5. Langić – 2500 kn
6. Svetice –500 kn
7. Kvatrić – 700 kn
8. Rebro – nema cjelodnevnog najma već od 18 do 8 za 300 kn
9. Tuškanac –1500 kn

AVENUE MALL
8 kn – od 8 do 21 sati
1 kn – od 21 do 8 sati
200 eura (otprilike 800 kn) – mjesečni najam parkirališnog mjesta

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije