Preradovićeva U subotu se otvara Jack's Record Store – prodavaonica krcata pločama

Ploče i gramofoni novi su trend među Zagrepčanima

08.04.2015., Zagreb - Jack's record store, prodavaonica vinilnih gramofonskih ploca.
09.04.2015.
u 14:23

Nova trgovina radit će samo dva tjedna i to do 23 sata

Otvorenjem Jack's Record Storea u subotu, 11. travnja u Preradovićevoj ulici 17, Zagreb se priključuje svjetskim gradovima prateći tako trendove temeljene na "Record Store Day" – akciji prometnutoj u globalni trend s jasnim ciljem – očuvanjem prodavaonica ploča kao mjesta okupljanja i druženja ljubitelja glazbe.

Koncerti i nastupi DJ-a

Takva otvorena prodavaonica u Zagrebu radit će dva tjedna, do subote 25. travnja, svaki radni dan od 18 do 23 sata, a subotom dvokratno od 12 do 15 te od 20 do 23 sata.

– Uz kupnju ploča, u Jack's Record Storeu održavat će različite promocije, mali koncerti, nastupi DJ-a i istinskih ljubitelja glazbe. Osim bogatog izbora ploča, garantiramo odličnu zabavu – poručio je Tomo Ricov, jedan od začetnika ideje. Kako je naglasio Ricov, i Zagrepčani su sve više zainteresirani za kupnju ploča i gramofona.

Porast 700 posto

– Pojavom streaming servisa, ali i prije toga pojavom besplatnih mogućnosti downloada glazbe u digitalnom obliku, glazba je percipirana kao bezvrijedna i besplatna. Kako su se CD-i sve manje i manje prodavali, ljudi su ipak pokazali želju i potrebu da glazbu dobiju u paketu – zajedno s omotom i u obliku u kojem smatraju da glazba ima potrebnu vrijednost i da se ponovno poštuju glazbeni izvođači i njihov rad. Prodaja vinila je u zadnjih šest, sedam godina porasla za 700 posto, što je zaista dokaz koliko je za time bilo potrebe – kazao je Ricov. U novom dućanu tako će u ponudi biti starije i nove ploče, a kako su naglasili organizatori, cijena će ovisiti i o samim izdanjima. – Iznosi mogu varirati od 10 do 200 kuna, ovisno o tome je li riječ o second handu ili novoj ploči – zaključio je Tomo Ricov.

Komentara 7

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:57 10.04.2015.

A ime prodavaonice je za ljude bez vlastite kulture, Jack's Records.

Avatar sunčano_jutro
sunčano_jutro
09:31 10.04.2015.

Postoji popriličan broj trgovina gramofonskih ploča u Zagrebu, a i šire. Tako da Zagreb već duže vrijeme pruža mogućnost ljubiteljima vinila da ostvare svoje strasti, kupujući bilo nova izdanja, bilo stara izdanja ( od kojih neka imaju astronomske cijene).

DU
Deleted user
06:22 10.04.2015.

A fiskalna???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije