Breakdance

Počeo je “brejkati” sa šest godina i danas je najbolji u Hrvatskoj

luka anaković
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
07.04.2011.
u 10:54

Uzore ovaj srednjoškolac nema jer bi to, kaže, utjecalo na njegov stil plesanja, za koji se trudi da bude ispunjen spektakularnim vratolomijama

Tek je napunio 18 godina, ide u treći razred tehničke škole i na prvi pogled čini se kao običan dečko iz susjedstva. No Luka Anaković već je sada svojim sportskim uspjesima dodao dvije titule svjetskog prvaka, jednu europskog vice-prvaka, a prošle je subote okrunjen za najboljeg hrvatskog brejkera. Slovi za jednog od najvećih talenata toga urbanog sporta u Hrvatskoj, a naše će boje braniti i na ovogodišnjem europskom prvenstvu u Turskoj.

Lux de Lux

Ne pije i ne puši, a svoje uspjehe nikada nije slavio na razuzdanim tulumima nego u plesnom centru - duplom “dozom” treninga - uvijek u potrazi za još spektakularnijim okretajima i skokovima.

Brejka od šeste godine, a prvi “move” pokazao mu je otac. Danas, 12 godina nakon prvog od “spinanja” (atraktivan plesni pokret tj. “vrtnja” na glavni), već je počeo gubiti kosu, no “profesionalnu deformaciju” vješto prekriva uz pomoć češlja.

– Moj stari uvijek mi je pokazivao snimke brejkera, a poslije me počeo voziti na treninge – ispričao je Luka kojega na ulici poznaju pod pseudonimom Lux de Lux.

Sanja o novim odličjima

– Najvažnije je da sve to dobro izgleda i da je inovativno, zato i nemam uzore. Ne želim nikoga kopirati – nastavio je tinejdžer koji je zahvaljujući svojem umijeću obišao cijelu Europu.

U njegovim se vratolomijama, kaže, mogu naći elementi gimnastike, borbenih vještina i raznih plesova. Istaknuo je kako je “brejkanje” način života koji preporučuje svima koji svoje vrijeme ne žele tratiti na ulici.

Sanja o velikim pothvatima u Turskoj, a nada se i plasmanu na svjetskom prvenstvu Red Bulla u Rusiji. Smatra da ništa nije nemoguće, pa tako ni redanje novih odličja, a potvrdio je to i njegov trener Siniša Križaj - Sinfy koji smatra kako je pred Anakovićem velika budućnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije