Sastojci:
1 kilogram svježeg goveđeg hrpta 100 kuna; 1/2 kg zelene salate 5 kuna; 1 kg paprike 14 kuna; 2 kg krumpira 8 kuna.
Postupak:
Poduzetnik Ante Matić na tržnicu Dolac odlazi po svježe meso. Voli ga kupovati na tržnici jer odmah može kupiti i svježe povrće za prilog. A s obzirom na to da je tako čest posjetitelj Dolca, ima već i svoje kumice kod kojih uvijek nađe sve namirnice koje mu trebaju za ručak, svježe i domaće.
Foto: Thinkstock
Za tu vjernost baš je jedna od kumica nagradila Antu Matića besplatnim lukom, što mu je taman dobro došlo za pripremu ramsteka s pečenim krumpirima i paprikom koje je jučer pripremio za ručak. Odreske govedine prvo će dobro marinirati sa senfom i začinima, a zatim će ih staviti peći na tavi.
Peče se po želji jer, kako kaže Matić, netko voli jako pečen odrezak, drugi slabije, a netko krvav. Uz odreske za prilog će ispeći krumpire i napraviti miješanu salatu od kristalke i paprike. Krumpire će narezati na ploške, nauljiti i staviti u protvanj te ih peći u pećnici. Kad su krumpiri pri kraju, dodat će i svježu papriku za bogatiji okus jela.
A što se to tebe tiče tuđe radno vrijeme?