DRUŽENJE S PJESNICIMA

'Poezija to go' 22. put okuplja pjesnike: U KIC dolaze Tomislav Domović i Marina Katinić Pleić

Zagreb: Književnica Sonja Zubovi?
Jurica Galoic/PIXSELL
31.08.2024.
u 14:15

Nastupaju Tomislav Domović, Ivan Babić, Meri Grubić, Sanja Lovrenčić, Marina Katinić Pleić, Evelina Rudan i Sonja Zubović.  Glazbeni gost je kantautor Ivan Škrabe.

Ovog ponedjeljka navečer u Kulturno informativnom centru održa se nova, 22. po redu tribina Poezija to go - druženje s pjesnicima. Početak je u 19.30 sati, a nastupaju Tomislav Domović, Ivan Babić, Meri Grubić, Sanja Lovrenčić, Marina Katinić Pleić, Evelina Rudan i Sonja Zubović.  Glazbeni gost je kantautor Ivan Škrabe, a voditeljica programa i autorica projekta je Sonja Zubović. 

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica i pjesnikinja Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom „poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“.  

Projekt je zaživio digitalno na društvenim mrežama 2015. godine, otad bilježi izuzetno lijepe rezultate kontinuirane vidljivosti i popularnosti. U okviru projekta organizirani su zapaženi programi Poezija u gradu 2019. i 2020. godine populariziranja poezije putem city light plakata, snimljene su brojne interpretacije dramskih umjetnika vrijednih poetskih tekstova suvremenih hrvatskih pjesnika te su organizirane radioemisije Druženja s pjesnicima za internetski radio 808 itd. 

Zagreb: Književnica Sonja Zubovi?
1/8

Poezija to go kontinuirano od 2015. g. organizira i tribine - druženja s pjesnicima.  Tribine podržavaju prisutnost umjetnički vrijedne poezije u suvremenoj recepciji u živom susretu s publikom.  Sve tribine se snimaju, trajno su na internetu  dostupne su široj publici u Hrvatskoj i izvan njezinih granica  te u vremenu generacijama koje dolaze.   

U okviru dosadašnjih druženja svoju poeziju govorilo je  pedesetak uglednih hrvatskih autora: Enes Kišević, Andrijana Škunca, Enerika Bijač, Darija Žilić, Ljerka Car Matutinović, Božica Jelušić, Ivana Šojat, Diana Burazer, Sonja Manojlović, Lana Derkač, Ružica Cindori, Davor Šalat, Tomica Bajsić, Miroslav Kirin, Andrijana Kos Lajtman,  Dražen Katunarić, Miroslav Mićanović, Branko Čegec, Zvjezdana Jembrih, Alojz Majetić, Branislav Glumac, Dimitrije Popović, Miro Gavran, Monika Herceg   i mnogi drugi.  

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije