NIJE MU PROŠLO

Pokušao prikriti pijanstvo vozača: Zagrebačkog policajca uhvatili kako krivotvori podatke

Koprivnica: Policijski službenici tijekom obavljanja svakodnevnih dužnosti
Foto: Marijan Susenj
01.10.2024.
u 16:24

U zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola lažno je naveo da ispitanik nije pio, izvijestila je zagrebačka policija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom, Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave opisane u članku 279. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
Sumnja se da je osumnjičeni kao policijski službenik, raspoređen na radno mjesto policijskog službenika za sigurnost cestovnog prometa, u službenu ispravu, odnosno Zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, opojnih droga ili lijekova u organizmu početkom veljače 2024. u večernjim satima unio neistinite podatke o izvršenom alkotestiranju građanina na način da je u dijelu gdje se navodi ispitanikova izjava o činjenici konzumiranja alkohola, lažno naveo da ispitanik nije konzumirao alkohol kao i lažno naveo da obavljenim alkotestiranjem navedenog nije utvrđena koncentracija alkohola u organizmu.

Koprivnica: Policijski službenici tijekom obavljanja svakodnevnih dužnosti
1/8

 
Protiv policijskog službenika poduzet će se mjere radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju redovnim putem podnesena je kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije