STRAVA U ZAGREBU

Policija objavila detalje: Pijani mladići napali Indijca u centru Zagreba, trojica cipelarila muškarca na podu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
24.08.2024.
u 18:15

Kod jednog od 18-godišnjaka pronađeno je i 11 grama marihuane, zbog čega će biti podnesen optužni prijedlog zbog zlouporabe droga.

Dvojica 18-godišnjaka i jedan maloljetnik sumnjiče se za kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz mržnje nakon što su 22. kolovoza 2024. u večernjim satima u Tkalčićevoj ulici u cetru Zagreba fizički i verbalno napali 27-godišnjeg državljanina Indije i 52-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Prema policijskom izvještaju, napadači su prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuli na dvojicu muškaraca. Kada je 52-godišnjak pokušao mobitelom pozvati pomoć, maloljetnik mu je bacio mobitel, dok je jedan od 18-godišnjaka srušio 27-godišnjaka na tlo, nakon čega su ga svi zajedno udarali rukama i nogama.

Građani su priskočili u pomoć napadnutima, a osumnjičeni su pokušali pobjeći, no ubrzo su ih uhvatili policajci te priveli u policijske prostorije. Iako su muškarci imali vidljive ozljede, odbili su liječničku pomoć, dok je alkotestiranjem utvrđeno da su napadači bili pod utjecajem alkohola. Kod jednog od 18-godišnjaka pronađeno je i 11 grama marihuane, zbog čega će biti podnesen optužni prijedlog zbog zlouporabe droga.

"Povedenim alkotestiranjem kod 18-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,9 g/kg, kod maloljetnika od 1,57 g/kg i kod drugog 18-godišnjaka od 0,96 g/kg. Pružena im je liječnička pomoć kojom prilikom je utvrđeno kako maloljetnik i 18-godišnjak imaju lakše ozlijede, dok drugi 18-godišnjak nije ozlijeđen." navode iz PU zagrebačke.  Svi osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a slučaj je proslijeđen nadležnim državnim odvjetništvima.

VEZANI ČLANCI: 

 

Ključne riječi

Komentara 17

JF
Jure_Francetić
23:32 24.08.2024.

SHZG! Dečki, samo udrite po bagri!

ZP
Zabranjen pristup
22:49 24.08.2024.

To se dogadja cesto i godinama da se tuku i cipelare,ali ako nisu stranci zrtve ne objavljuje se

Avatar brons
brons
21:10 24.08.2024.

Čuj ti to , po svim portalima se pise o tome, decki malo popili malo se naguravalo, par šamara, a prije mjesec dana migrant nožem opljačkao 4 ducana na kraju Savske i nigdje ni slova o tome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije