Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZATORI PRVENSTVA GRADA ZAGREBA

Posjetili smo trening akrobatskog rock'n' rolla u Dubravi: 'Volio bih da ima više dječaka'

storyeditor/2024-03-04/PXL_280224_110872248.jpg
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/14
05.03.2024.
u 09:00

Kada završi nastava u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Dubravi, na parket njezine sportske dvorane dolaze članovi Limbo Rock kluba.

Nasmiješenih lica i puni energije, pa čak i u osam sati navečer, nakon odrađenih školskih obveza, odjeveni u šarene i šljokičaste kostime, u grupicama ulaze u prostoriju, koju odmah obuzme graja. No, kada dođe trener i upali glazbu, situacija se mijenja. Razigrana djeca postaju poput profesionalnih sportaša po kojima je poznat njihov kvart te uz zavidnu koncentraciju izvode koreografije akrobatskoga rock'n'rolla, koje se katkada vježbaju i mjesecima.

Atraktivnu je točku za našega posjeta treningu Limbo Rock klubu izveo i poprilično neobičan plesni par, koji čine brat i sestra Gagula. Sedmogodišnja Ivana prva se upisala na ples, a onda ju je tri godine stariji brat, kako nam govori, "prekopirao" pa se i on učlanio u klub. – Zajedno plešemo i idemo na natjecanja, a roditelji nas uvijek bodre iz publike i jako su ponosni – kaže Ivan. Na parketu su veoma uigrani, no priznaju kako se ponekad i posvade. – Najčešće kada napravim neku pogrešku – stidljivo će Ivana, no stariji brat odmah domaće kako se uvijek brzo i pomire.

Ivan je jedan od petero dječaka u Limbo Rock klubu, a da ples među njima nije najpopularniji izbor, potvrđuje nam i trener Marijo Hrestak. Ipak, ima dječaka koje privlači taj sport, poput Josipa Ravnaka. Učenik je sedmog razreda i upisao se na ples nakon što je vidio letak u školskom holu, a upravo je tada, govori nam, tražio novu izvannastavnu aktivnost. U akrobatskome rock'n'rollu uživa, ali ističe kako bi volio da se klubu priključi više dječaka jer mu "s toliko cura katkad nije lako".

VEZANI ČLANCI:

– Ponekad treniram i četiri puta tjedno, a treba puno truda kako školske obveze uz toliko vježbanja ne bi ispaštale – kaže Josip. Školu i treninge bez problema, ističu, usklađuju sedmašice Lucija Matok, Natalija Franjčević, Gabrijela Šaran i Lorena Stipić. Najviše se vesele ljetnim kampovima i putovanjima na natjecanja, s kojih, govore, nose i najljepše uspomene, a kada smo ih upitali što im je u akrobatskom rock'n'rollu najteže, složno odgovaraju da je na vrhu liste definitivno tehnika.

– Puno je dizanja nogu, sitnica na koje trebate paziti, raznih položaja i kutova... Najdraže mi je pak kada radimo koreografije, a obožavam i natjecanja – kaže Lucija, koju smo zatekli s gipsom na ruci. Na treningu je, objašnjava, slomila prst, no padovi i ozljede, domaće, dio su svakog sporta.

Ipak, akrobacije u ovom plesu nisu nimalo bezazlene i zato su za najmlađe uzraste zabranjene, govori nam Hrestak, koji više puta tjedno trenira oko 120 djece. Ističe kako je rad izazovan i kako je najvažnije biti strpljiv, a trenutačno najmlađi član kluba ima tri godine, dok je najstarijemu 21. Vrhunac je pak, napominje, Limbo Rock doživio uoči pandemije.

VIDEO: Održana Holjevka, okupilo se stotine trkača

– Nakon toga sve je nekako stalo, bilo je teško vratiti se. No, sada smo na pravome putu – optimističan je Marijo. On je u vode akrobatskog rock'n'rolla krenuo s osam godina, kada je, napominje, taj sport bio nepoznanica kako u Zagrebu tako i u Hrvatskoj. Nakon karijere duge 17 godina postao je i međunarodni sudac, a onda ostvario svoj san i otvorio plesni klub. Limbo Rock osnovan je 2006., a u 18 godina rada osvojili su brojne medalje i organizirali razna natjecanja.

Ove su godine i organizatori prvenstva Zagreba na kojem će se natjecati više od 500 plesača akrobatskog rock'n'rolla, a održava se 23. ožujka u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivanja Reka. – Pripreme su u punom jeku, a uvijek je najveći pothvat pronaći sponzore – kaže Hrestak, koji priznaje i kako mu je stresno gledati nastupe "njegove" djece. Kao trener ima veću tremu, objašnjava, nego kada je sam bio na pozornici, no poziva sve da dođu na prvenstvo u Ivanjoj Reki i podrže natjecatelje. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije