Udarac po džepu

Poskupljenje – cijena vode skočit će za 68 lipa po kubiku

voda
Arhiva VL
23.02.2012.
u 11:52

Traže veću naknadu koja je dio ukupne cijene vode, a koliko će potom stajati ne zna ni direktor podružnice Davor Poljak

Holdingova podružnica Vodoopskrba i odvodnja, na čijem je na čelu Davor Poljak, uputila je prijedlog o poskupljenju naknade za razvoj javne vodoopskrbe i javne odvodnje. Prema prijedlogu koji trebaju odobriti gradonačelnik i Skupština, naknada za razvoj skočila bi sa 32 lipe po kubiku na jednu kunu, pa bi cijena vode za građane mogla skočiti sa 11,22 na 11,90 kuna po prostornom metru. Međutim, koliko će iznositi konačna cijena vode, Poljak nije znao odgovoriti.

– Ovo je složena materija i ne može se to izračunati na bazi jednostavne matematike. Ima naknada koje su neoporezive, a ima dio usluga koje su oporezive tako da ja izričito ne mogu reći koliko će građane stajati kubik vode.

Moramo čekati da se donesu ove odluke koje smo pokrenuli – kazao je Poljak, a na konkretno pitanje zna li koliko će u konačnici stajati kubik vode, odgovorio je da – ne zna.

Nepoznavanje materije šokiralo je i skupštinskog zastupnika i predsjednika Odbora za komunalno gospodarstvo Juricu Meića. Naime, on je pitao Poljaka hoće li voda poskupjeti i unatoč smanjenju PDV-a 13 posto, na što je Poljak odgovorio da hoće, i to šest posto, odnosno na 11,90 kuna po kubiku. Kasnije je to demantirao i ponovio da ne zna koliko će stajati kubik vode.

Ključne riječi

Komentara 5

CH
chemica
12:09 23.02.2012.

Majku vam lopovsku...Umjesto podjele otkaza rođama i zemljacima, stiže nam povećanje cijena komunalija. Ajmo purgeri, harač! Glupa rajo.

LU
lutomirski
12:42 23.02.2012.

nebi rekao da voda svuda valja i kvaliteta, kloriraju vodu s otrovom koji je poznat Klor, aniko nista ne poduzima,isto tako sa soli, a imamo more sa prirodnom soli...

TE
tester
13:52 23.02.2012.

đubrad jedna neodgovorna,pdv na vodu pada sa 23 na 10 posto,a oni bi,umjesto korekcije nadolje,još i dizali cijenu i tako svoju nesposobnost (čitaj - krađu,umjesto ulaganja u infrastrukturu) i strahovite gubitke (opet izazvano neulaganjem i krađom) opet prevalili na leđa građana. svu infrastrukturu naslijedili su iz onih \"mračnih\" vremena,sada samo ubiru plodove,a cijevi stare i po stotinjak godina više puštaju nego što vode vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije