Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akc medika

Poziv za srednjoškolce: Sudjelujte u organizaciji i nastupajte na festivalu 'Veliki odmor'

Zagreb: Konferencija za medije o zatvaranju Medike
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
24.02.2024.
u 14:24

AKC Medika priprema besplatne radionice izrade vizualnih rješenja i kulturne produkcije

“Veliki odmor” je edukativni program AKC-a kojim organizatori želje potaknuti mlade, prvenstveno srednjoškolce/ke na bavljenje glazbom, organizaciju glazbenih programa i otvoriti prostor mladim glazbenicima i glazbenim bendovima u srednjoj školi za nastup pred publikom.

Cilj ovog projekta je iskoristiti potencijal mladih u sukreiranju kulturno umjetničkog programa, stvarajući poticajno okruženje kroz veću uključenost u rad kluba, potaknuti ih na stvaranje glazbe u različitim oblicima i otvoriti prostor za prezentaciju rada mladih bendova. U 2024. organiziraju dvije besplatne radionice za srednjoškolce te otvoreni poziv srednjoškolskim bendovima i izvođačima za nastup na festivalu “Veliki odmor” koji će se održati 6. travnja.

Jedna od dviju radionica je namijenjena izradi vizualnih rješenja za događanja kao, a polaznici će se upoznati  s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata te će imati priliku zajedno s voditeljicom osmisliti vizualno rješenje za festival “Veliki odmor”. Nakon izrade zajedničkog vizualnog rješenja, sudionici će uz mentorsku podršku izraditi svoju verziju plakata koja će biti izložena u galeriji Siva tokom trajanja festivala. Ta radionica, pod vodstvom Agate Lučić, održat će se u tri termina 02.03., 09.03. i 16.03. od 11.00 do 13.30 sati, u Pierottijevoj 11.

VEZANI ČLANCI:

Druga radionica je kulturne produkcije, a u sklopu nje će se polaznici  kroz radioničarsku metodu rada upoznati sa svim segmentima u kulturnoj produkciji. Od planiranje budžeta, osmišljavanje koncepta i ideje, bookiranje – dogovaranje programa i izvođača, logistika (ljudski resursi, prostorni resursi, oprema), hospitality – domaćinstvo, PR, marketing. Kao praktični rad polaznici će imati zadatak organizirati festival “Veliki odmor” s primjenom svih stečenih znanja na radionici. Ova radionica je na rasporedu u tri termina 09.03., 16.03.,  23.03. od 13.30 do 15.30, na istoj adresi. No, ovu radionicu će voditi Nera Marjanović.

Za obje radionice sudjelovanje je besplatno, no zbog ograničenih mjesta potreba je prijava. Cijeli ovaj program je financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Zaklade Kultura nova.

VIDEO: Vozačicu ZET-a napala skupina žena: Govorile su mi psovke koje nikad nisam ni čula, jedna mi je pljunula u lice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije