NOVA ŠKOLA

Projekt koji su stanovici Gornje Kustošije čekali 25 godina: Ruši se ruglo, niknut će nova zgrada

Zagreb: Područna osnovna škola Gornja Kustošija
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
13.08.2024.
u 10:47

Priprema se dokumentacija za područni objekt koji se priželjkuje više od 25 godina, a u kojem se trenutačno izvodi nastava samo za niže razrede

Nakon što su na nju čekali više od 25 godina, stanovnici Gornje Kustošije uskoro bi konačno trebali dobiti novu područnu školu. Grad Zagreb u ovom trenutku traži tvrtku koja će pripremiti projektnu dokumentaciju za buduće radove, a za to će izdvojiti do 150 tisuća eura bez PDV-a.

Područna škola za prva četiri razreda u ovom zagrebačkom kvartu već postoji, no ona je već dugi niz godina u tako lošem stanju da su neki roditelji zbog toga odbijali ondje upisati svoju djecu. Radi se tako sad na projektiranju nove škole, a prema natječajnoj dokumentaciji, ona će se izgraditi na mjestu postojeće, koja će se srušiti. Nova zgrada moći će smjestiti do 224 učenika u svih osam razreda osnovne škole, a imat će i jednodijelnu sportsku dvoranu te sve ostale prateće sadržaje. U planu je i samostalna kuhinja kapaciteta za 500 obroka, kao i školska knjižnica.

Zagreb: Područna osnovna škola Gornja Kustošija
1/23

Škola će imati 11 učionica kako bi svi đaci nastavu mogli pohađati u jednoj smjeni, a u taj broj računaju se i dvije učionice viška za slučaj da broj učenika s godinama dodatno naraste. Za roditelje i nastavnike bit će osigurano 11 parkirališnih mjesta. Da je Gornjoj Kustošiji potrebna nova područna škola, poznato je već desetljećima. Stanovništvo kvarta s godinama je samo nabujalo, no zgrada je ostala ista pa se već odavno postavlja pitanje kad će krenuti radovi na novoj.

Više puta to je bila tema na aktualnim satovima sjednica Gradske skupštine, a tadašnji gradonačelnik Milan Bandić i čelnici nadležnih gradskih ureda tad su odgovarali da se radi na pribavljanju potrebnih dozvola i rješavanju imovinskopravnih odnosa. Pomoćnica pročelnika Ureda za obrazovanje Vanda Ritz kazala je u veljači da je u tijeku ishođenje građevinske dozvole te da su imovinsko-pravni odnosi riješeni.

Tvrtka koja će projektirati novu zgradu škole, piše u natječaju, morat će pripremiti snimku postojeće škole, glavni projekt za njezino rušenje te izvedbene projekte i troškovnike za izvođenje radova na novom objektu.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije