NEUGODNO BUĐENJE

Pukla vodovodna cijev u Novom Zagrebu: 'Primijetio sam da nešto nije u redu kad sam išao prati zube'

Zagreb: Zbog puknuća cijevi dio Novog Zagreba bez vode
Foto: zeljko Lukunici/PIXSELL
1/7
28.08.2024.
u 08:43

Primijetio sam jutros da nešto nije u redu. Kada sam prao zube, primijetio sam da je pritisak vode vrlo slab, kaže nam čitatelj iz naselja Dugave. Imate li kakve fotografije, pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net.

Neugodno iznenađenje rano jutros za stanovnike Novog Zagreba. Kombolova ulica u Utrinama je pod vodom, javili su nam rano jutros čitatelji. Kako doznajemo s terena, noćas je došlo do puknuća vodovodne cijevi u tom naselju. Stanovnici Sopota u grupama na Facebooku javili su kako u kvartu nema hladne vode.

– Primijetio sam jutros da nešto nije u redu. Kada sam prao zube, primijetio sam da je pritisak vode vrlo slab – kaže nam pak čitatelj iz naselja Dugave. – Nastao je kvar, ali trebalo bi se stabilizirati brzo – rekli su nam na dežurnom broju zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje. 

Kako javlja Holding, osim okolnih ulica u Sopotu i Utrinama, bez vode je ostao i dio građana u Fažanskoj i Motovunskoj ulici u Vukomercu. Oko 8:40 iz Holdinga su potvrdili da potrošači u Novom Zagrebu ponovno imaju vodu.

Inače, ovakve situacije nisu rijetkost i dnevno se događaju i više puta i to na više mjesta. Razlog je dotrajala infrastruktura i cijevi koje su stare više od 50, a na nekim mjestima i više od 100 godina. Procjenjuje se da na puknućima i curenju cijevi Zagreb godišnje gubi 50 posto vode iz sustava.

Drugim riječima, dok natočite jednu čašu, prolili ste još jednu. Gradska uprava stoga najavljuje investiranje 323 milijuna eura u vodovod i odvodnju kako bi do 2029. ovi problemi bili svedeni na minimum. Najveći projekt u povijesti metropole, projekt Zagreb, naišao je na prepreke u financiranju u samom startu, no gradonačelnik uvjerava da se investicije nastavljaju te da neće odustati.

>>Imate li kakve fotografije pošaljite nam na mail dojavi@vecernji.net.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Orao
Orao
08:06 28.08.2024.

Zato ja imam uvijek 50l bačvicu punu vode jer šufteri ne ulažu u infra

TM
trade_mark
09:08 28.08.2024.

umjesto da mijenjaju cijevi, trebali bi graditi fontane kao pokojnik. on je znao da su fontane ispušni ventili za tlak u vodovodu, pa kad dođe do povećanja tlaka onda fontane lijepo pršte i ljudi se slikaju kraj njih. a ne ovaj niškoristi aktivist, on bi samo mijenjao cijevi., ako su cijevi 200 godina bile dobre, onda će biti dobre još 200 godina. ali tomašević ne zna gospodarit infrastrukturom pa zato pucaju cijevi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije