Arena

Pukotine u Areni nisu opasne, a nastale su zbog zaleđivanja terena

Dvorana je sigurna za posjetitelje
PIXSELL
24.01.2011.
u 17:46

Zaključak profesora s Građevinskog fakulteta jest da su problemi nastali tijekom priprema i zaleđivanja terena za hokej

Želeći opovrgnuti nagađanja da je Arena Zagreb opasna za gledatelje, a nakon otkrića pukotina u betonu prošli tjedan, Ingra je za procjenu sigurnosti angažirala Građevinski fakultet. Zaključak stručnjaka s fakulteta povoljan je za Ingru i daje naslutiti da su problemi zapravo nastali tijekom priprema i zaleđivanja terena za hokejske  utakmice.

– Prethodno nastale pukotine na završnoj betonskoj podlozi širine do maksimalno 1 milimetar proširile su se nakon zaleđivanja plohe borilišta mjestimično i do oko 10 mm zbog stezanja betonske podloge zbog djelovanja niskih temperatura od oko -10 Celzijevih stupnjeva, što je sukladno teorijskim izračunima – kaže se, uz ostalo, u zaključku Zavoda za tehničku mehaniku Građevinskog fakulteta koji potpisuju prof. dr. sc. Mladenko Rak, prof. dr. sc. Joško Krolo i prof. dr. sc. Mladen Meštrović.

Također, u njihovoj se analizi navodi da je riječ o sekundarnom elementu konstrukcije, pa stoga prethodno nastale pukotine i njihovo proširenje ne ugrožavaju sigurnost i stabilnost konstrukcije Arene Zagreb, već su isključivo estetske naravi.

Za kraj stručnjaci predlažu sanaciju tih pukotina.

Otkriće pukotina bilo je, kako se čini, samo zadnji udarac u nizu za Ingru, koja se posljednjih mjesec dana sporila sa Zagrebačkim holdingom, Gradom Zagrebom i državom da im isplate novac za troškove održavanja dvorane. Zbog neplaćanja Ingra je čak na kratko vrijeme stavila Arenu u hladni pogon, a pod upitnik je došao i hokejski spektakl koji je u tijeku.

Ključne riječi

Komentara 8

SA
sargu123
18:07 24.01.2011.

Ma nisu , sigurno nisu opasne , tako i tektonski rasjed prolazi samo par stotina metara od nje ! Sve je to za zanemarit !

Avatar GERO2
GERO2
19:15 24.01.2011.

Tipisch. MADE IN KROATIEN:

Avatar Idler 3
Idler 3
18:02 24.01.2011.

Znači uz sve se još i počela raspadat...juuuu...koliko li se poduplanih računa izdalo, a koliko tek kuća izgradilo >:-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije