Sigurnost sa ZET-om

Putnici bez teških ozljeda na odštetu ne mogu računati

'10.01.2013., Zagreb - Dvadesetak osoba zatrazilo je lijecnicku pomoc nakon sto su se danas oko 11 sati sudarila dva tramvaja. Sudar se dogodio na Maksimirskoj cesti kod broja 82 kod krizanja s Haramb
'Marko Prpic/PIXSELL'
12.01.2013.
u 14:26

Bez prava - Nemaju li unesrećeni iz sudara tramvaja trzajnih ozljeda vrata, sumnjamo da će biti odšteta - kažu osiguravatelji.

Iako Zagrebački holding godišnje osiguravateljskoj kući plaća 600 tisuća kuna za osiguranje putnika, njih 19, koji su ozlijeđeni u sudaru dvaju tramvaja u četvrtak u Maksimirskoj, čini se, neće moći računati na odštetu, jer među njima nema teško ozlijeđenih.

– U takvim situacijama šteta se rijetko isplaćuje, naročito jer su putnici odmah primljeni u bolnicu, gdje su pregledani. Ako nema trzajne ozljede vrata, zbog koje se najčešće plaća osiguranje, sumnjam da će biti isplaćenih odšteta - kazali su iz jedne osiguravateljske kuće.

Što nam ide u prilog

U ZET-u to nisu mogli komentirati, objasnivši da ozljede procjenjuju same osiguravateljske kuće. No, tvrde da su u spomenutu godišnju cijenu osiguranja uključeni svi putnici.

– To se odnosi i na one koji ne kupe i ne očitaju svoju kartu u tramvaju ili autobusu. Svi su putnici ZET-a osigurani od posljedica nesretnoga slučaja. Osiguravajuće kuće u posljednje vrijeme sve intenzivnije traže potvrdu ZET-a o registraciji putnika pri ulasku u vozilo, što oštećenom putniku ide u prilog kada dokazuje da je bio u vozilu - kaže glasnogovornik ZET-a Tomslav Jurić. U ZET-u ne znaju koliko je putnika dosad tražilo odštetu.

Od slučaja do slučaja

– S obzirom na to da odštetne zahtjeve rješava osiguranje, kao i visinu odšteta od slučaja do slučaja, nemamo informaciju o broju realiziranih zahtjeva i iznosa isplaćenih šteta - dodao je Jurić.

>>FOTO \'Svi smo bili u šoku, ali pohitali smo u pomoć putnicima\'

Ključne riječi

Komentara 3

CH
chemica
15:01 12.01.2013.

Dobar odvjetnik može riješiti svaki problem. Samo slušajte ove iz osiguranja. Njima je "vaš" interes na prvom mjestu.

TH
than
17:25 12.01.2013.

A, ako i imaju ozbiljnu ozljedu, onda krece sudjenje s njima. Neka pripreme bar jedno 10 000 kuna samo za raznorazne vjestake i to samo za prvih 5 godina sudjenja. Nakon toga neka se pripreme za zalbu i nadaju se da ce dovoljno pozivjeti da dozive 'pravdu'...

DU
Deleted user
21:13 12.01.2013.

Ovo je čista propaganda. I Članak nije potpisan s razlogom. Svi putnici sa kupljenom kartom imaju pravo na osiguranje. Vrlo vjerojatno će ovaj komentar moderator izbrsati, ali svako malo ga napišite vi koji ga stignete pročitati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije