U SKLOPU IZLOŽBE

Razgovor s Olimpijcima u Arheološkom muzeju: Stiže uspješna streljačica i nagrađivani veslač

Arheološki muzej u Zagrebu
07.07.2024.
u 14:39

Razgovor s olimpijcima, dakle, održat će se u utorak, 9. srpnja, s početkom u 19 sati i to u zagrebačkom Arheološkom muzeju

Sudjelovanje na olimpijskim igrama za sportaše predstavlja vrhunac sportske karijere, ostvarenje sna i iskustvo koje se pamti cijeli život. U sklopu izložbe "Citius, Altius, Fortius - Communiter. Antičke i moderne Olimpijske igre", istaknuti sportski novinar i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, Jura Ozmec, razgovarat će s poznatim hrvatskim olimpijcima Igorom Boraskom i Snježanom Pejčić o tome što su olimpijske igre danas i što sve za sportaša predstavlja nastup na olimpijskim igrama. 

Razgovor s olimpijcima, dakle, održat će se u utorak, 9. srpnja, s početkom u 19 sati i to u zagrebačkom Arheološkom muzeju. Ulaz je besplatan. 

Ozmec će pričati sa Snježanom Pejčić, hrvatskom streljačicom, svjetskom rekorderkom i osvajačicom brončane medalje na OI u Pekingu 2008. Zanimljivo je da je Snježana Pejčić prvi sportaš uopće kojem je na Olimpijskim igrama u Pekingu dodijeljena medalja. Osim nje, razgovoru će se priključiti i Igor Boraska, hrvatski veslač, osvajač brončane medalje u "kraljevskoj" disciplini osmerac na OI u Sydneyu 2000. godine. Boraska je, isto tako, prvi hrvatski sportaš koji je nastupio i na zimskim i na ljetnim igrama jer je u Torinu 2006. nastupio kao bobist.

VEZANI ČLANCI:



Razgovor s olimpijcima, kako je navedeno, organiziran je uz izložbu "Citius, Altius, Fortius - Communiter. Antičke i moderne Olimpijske igre". Organizirali su je zagrebački Arheološki muzej, Hrvatski športski muzej, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija. Otvorena je do 31. kolovoza 2024. godine. 

FOTO/VIDEO Sjećate li se Vidikovac Kioska? Nakon 50 godina otvorena najljepša terasa u Zagrebu

1/19
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije