Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSTRAKTNA UMJETNOST

Retrospektiva djela koja odbacuju tradicionalne forme: Rođendan Muzeja suvremene umjetnosti i Aleksandra Srneca

Foto: Muzej suvremene umjetnosti
1/4
24.06.2024.
u 15:23

Slobodom umjetničkog izražavanja modernizirao je sva područja likovnog izraza te je postigao sintezu svih likovnih umjetnosti.

Ako se želite pobliže upoznati s hrvatskim umjetnikom čija djela kombiniraju apstraktnost i geometriju na jedinstven način možete to učiniti od ove srijede u 19 sati pa sve do 25. kolovoza u Muzeju suvremene umjetnosti. Radi se o izložbi radova kipara, slikara i grafičara Aleksandra Srneca uoči njegove stote godišnjice rođenja, ali ujedno i 70 godina od osnivanja MSU-a. 

Prezentirana će biti većina radova iz zbirke Muzeja, a uz klasičnu izložbu, obljetnice će uveličati i znanstveno-stručni skup i brojne edukativne aktivnosti. Neki od tih programa su tura o Novim tendencijama "Art ex Machina“, obilježavanje samog rođendana Aleksandra Srneca i dječji ljetni kamp. Zadnjeg dana provest će se poseban program zatvaranja izložbe na kojem će se predstaviti slikovnica posvećena Srnecu te će se održati kreativna radionica za djecu. 

VEZANI ČLANCI:

Stvaralaštvo Aleksandra Srneca obuhvaćalo je širok raspon medijskog izražavanja uključujući skulpture, instalacije, grafike, kolaž, slike i eksperimentalni i crtani film. Slobodom umjetničkog izričaja modernizirao je sva područja likovnog izraza i postigao integraciju svih likovnih umjetnosti. Sudjelovao je u osnivanju avangardne grupe EXAT 51, a jedno od njegovih najrevolucionarnijih djela kombinira svjetlosne efekte s geometrijskim oblicima čime su pomaknute granice percepcije i ostavljen je dubok trag u umjetničkom svijetu. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije